Tornaveu
El  memorial Joaquim Serra oferirà una visió desconeguda del compositor

El proper diumenge 22 de novembre, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona celebra el Memorial Joaquim Serra 2015 amb el títol: Cançons, Piano i Cobla.

L’edició d’enguany comptarà amb la Cobla Mediterrània dirigida per Bernat Castillejo i com a convidats especials la mezzo-soprano Marta Valero i el pianista Albert Guinovart. També hi participarà el compositor i director de l’Orfeó Lleidatà Pedro Pardo, autor de l’obra d’estrena.

L’edició 2015 del Memorial Joaquim Serra, que porta per títol Cançons, Piano i Cobla, i que organitza l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, se celebra aquest 22 de novembre a les 11:30h. a l’Auditori Axa de Barcelona (Diagonal, 547. L’Illa Diagonal) amb un programa carregat de novetats i amb la participació de músics rellevants del nostre país.

La primera part del programa del concert Cançons, Piano i Cobla comptarà amb l’actuació de la cobla Mediterrània, interpretant la sardana Arborada, en record de Manuel Oltra, recentment desaparegut, peces de Josep Serra, Narcís Costa-Horts i Dansa de fadrins de Joaquim Serra, una de les seves gloses més emblemàtiques.

Aquesta primera part finalitzarà amb l’estrena de l’obra d’encàrrec d’enguany, Oratge, que ha estat escrita pel mestre Pedro Pardo, compositor i actual director de l’Orfeó Lleidatà, conegut també per la seva tasca de jurat en les dues primeres edicions del concurs Oh Happy Day de Televisió de Catalunya.

La segona part comptarà amb l’actuació de dos solistes de renom internacional: la mezzo- soprano Marta Valero i el pianista Albert Guinovart que donaran a conèixer una altra faceta de l’obra de Joaquim Serra realment poc coneguda com és la dels lieder.

També en aquesta segona part tindrà lloc la nostra particular celebració de l’Any Morera, ja que enguany es commemora el 150è aniversari del naixement d’aquest insigne compositor barceloní. El pianista Albert Guinovart la iniciarà interpretant una versió de concert de la sardana “La santa espina” transcrita pel mestre Joan Baptista Lambert. I la clouran tres cançons del mateix Enric Morera interpretades per tots els actuants conjuntament, sota la direcció del mestre Bernat Castillejo.

Les entrades per al concert podran adquirir-se a la Seu del Districte de Les Corts (Pl. Comas, 18, recepció), de 9 a 16 h. i al local social de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona (Pou de la Figuera, 15), dilluns, dimecres i dijous, de 18 a 21 h., així com també el dia del concert, des d’una hora i mitja abans, a l’Auditori Axa. El preu és de 7,44€.

Amb aquest nou memorial, l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona vol seguir apostant per la innovació, presentant un format diferent que manté l’essència i la qualitat de les anteriors edicions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa