Tornaveu
El Memorial Joaquim Serra estrenarà una obra d’Elisenda Fàbregas

El Memorial Joaquim Serra se celebra des de l’any 2000. Però aquesta edició tindrà un caràcter especial, ja que s’inscriu en la celebració del centenari de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona.

Com és habitual, la peça central del programa serà l’obra que els organitzadors encarreguen a un compositor o compositora aliè al món de la cobla per tal que aporti una nova mirada sobre aquest gènere i ampliar-ne el repertori. I en aquest cas la peça serà ‘Castell de Miravet’, d’Elisenda Fàbregas, una de les compositores actuals més brillants del país. Nascuda a Terrassa, Fàbregas va desenvolupar gran part de la seva carrera als Estats Units i a Corea del Sud, i recentment ha tornat a Catalunya. És autora de nombroses obres simfòniques, per a conjunt de cambra, solista instrumental i cicles de cançons.

A més, en el concert es podran escoltar les sardanes de Joaquim Serra i Josep Serra dirigides per Marcel Sabaté, així com l’obra per a cobla ‘Puigsoliu’, dirigida pel mestre Antoni Ros-Marbà. Ell mateix dirigirà la suite ‘Impressions de la Cerdanya’, obra per a dues cobles que va escriure en la seva joventut. El programa inclou també tres peces del mestre Manuel Oltra, per commemorar el centenari del seu naixement, amb la participació de la coral Cantiga sota la direcció de Montserrat Meneses.

La part final del programa recordarà la figura del compositor i expresident de l’ACFB Jesús Ventura, traspassat aquest any 2022. Ho farà amb la interpretació de la seva obra ‘Vida’, que es va estrenar al Memorial Joaquim Serra de l’any 2020, però a porta tancada i sense públic a causa de la situació sanitària.

El concert serà a les 19 hores al Teatre del Casino l’Aliança del Poblenou. L’entrada és gratuïta però cal reservar invitacions al mail [email protected] o al telèfon 933 151 496.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa