Tornaveu
El Memorial Joaquim Serra 2018 tindrà accent mexicà

Granillo és la primera autora a qui s’ha encarregat una composició pel Memorial Joaquim Serra. La tria de la compositora mexicana va decidir-se després de valorar-ne molt positivament la trajectòria musical, i especialment el seu concert per a piano i orquestra. D’altra banda, també ha respòs a la voluntat de seguir coneixent els registres musicals creats per a les formacions de cobla a l’estranger. En aquest sentit, la proposta de Granillo s’afegirà a les obres de compositors internacionals que ja han participat en el Memorial, com ara Kevin Kaska, Louis Stewart i Tim Garland. El procés de selecció de l’obra ha comptat amb l’assessorament de l’associació Músics per a la Cobla.

La interpretació de peces catalanes també tindran el seu espai en Memorial Joaquim Serra 2018. Concretament es podrà fruir de les sardanes Les comares (Josep Serra i Bonal), Camí de Mèxic (Ricard Viladesau), L’ermita vella (Joaquim Serra) i el caprici simfònic Sentiments de la terra (Casià Casademont). Durant el desenvolupament del programa, emmarcat en el cicle de concerts de Cobla a Barcelona, es recordarà la importància que Serra va tenir en la creació de la cobla moderna, caracteritzada per un major pes dels components simfònics.

El Memorial Joaquim Serra està organitzat per l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona, els Amics de Concerts de l’entitat i la Fundació Romea per a les Arts Escèniques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa