Tornaveu
El futur de la sardana segons Arnau Tordera

Arnau Tordera serà el proper convidat del cicle de conferències organitzat per la Confederació Sardanista per a debatre sobre la sardana, la cobla i les seves peculiaritats. La cita, dijous 4 d’abril a la Casa de la Sardana (19:00h), servirà per a reflexionar sobre l’adaptació del saradanisme a l’actual univers sonor.

I és que en els darrers anys ha estat força intens el debat sobre el paper de la cobla, que ha contraposat els partidaris que es dediqui exclusivament a l’interpretació de sardanes i els defensors que també s’obri a altres gèneres musicals. Ha estat menys freqüent, en canvi, la reflexió sobre noves tipologies de grups que poden interpretar sardanes o peces musicals que s’hi inspirin.

Al capdavant del grup Obeses, àmpliament reconegut com una de les propostes més polifacètiques i interessants del panorama musical català, Tordera ha tingut present la sardana i la cobla en algunes de les seves composicions. La sardana-rock La Ben Plantada, definida pel conjunt com una composició en la qual van “creure aconseguir una conjunció entre dos universos a priori antagònics”, és la peça més destacada en aquest sentit.

Les reflexions de Tordera serviran per a tornar a plantejar la relació entre tradició i modernitat en l’àmbit sardanístic. Un camp que el compositor de Tona, reconegut també per les seves aportacions com a crític musical, explora contínuament en les seves propostes artístiques. Aquesta voluntat experiemental va ser reconeguda amb la concessió dels III Premis Teresa Rebull pel projecte Les cançons seran sempre nostres, presentat juntament amb l’intèrpret de tenora Magí Canyelles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa