Tornaveu
El Dia Universal de la Sardana remarca la feina del sector sanitari

Tal com assenyala la Confederació Sardanista de Catalunya, la màxima impulsora de l’acte, la seva tria per preparar el missatge ha buscat ser una reivindicació i homenatge als professionals de la medicina en el marc de la pandèmia.

El Dia Universal de la Sardana, diumenge 20 de juny, també ha comptat amb la programació d’una quarantena d’activitats durant tot el cap de setmana a diferents municipis de Catalunya, sempre seguint tots els protocols anti-Covid. En representació del moviment sardanista, la Confederació Sardanista ha estat present a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on s’ha llegit el manifest d’enguany.

La sardana unitària d’enguany ha estat Camprodon, de Joan Manén, una de les obres més conegudes del violinista i compositor Joan Manén. La tria d’aquesta sardana s’emmarca en la celebració de l’Any Joan Manén, que s’organitza pels 50 anys de la mort de l’artista. La idea de triar una sardana unitària és perquè s’interpreti en tots els repertoris de les cobles sardanistes arreu del territori.

L’Obra del Ballet Popular va instituir el Dia Universal de la Sardana l’any 1960, una diada que sempre se celebra el diumenge previ a la revetlla de Sant Joan. Des de l’any 2012 l’encarregada de promoure la celebració és la Confederació Sardanista de Catalunya. El màxim objectiu d’aquest dia és difondre la dansa i la cobla arreu del món.

Llegeix el manifest sencer del Dia Universal de la Sardana en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa