Tornaveu
Convocat el ‘Concurs de composició La Sardana d’Igor Stravinski’

Convocant el ‘Concurs de composició La Sardana d’Igor Stravinski’, FICTA vol celebrar el cinc anys de vida del segell discogràfic i al mateix temps recordar el polifacètic compositor rus en el 50è aniversari de la seva mort. Les bases de la convocatòria contemplen dues categories: A) partitures per a cobla d’onze instruments (un flabiol, un tamborí, dos tibles, dues tenores, dues trompetes, un trombó, dos fiscorns i un contrabaix); i B) sardanes per a piano o piano a quatre mans.

Els compositors que desitgin participar del concurs s’han d’inscriure en el formulari electrònic facilitat per l’organització. Martí Ferrer, cofundador de FICTA, apunta que s’ha volgut “que hi hagués música per a cobla, però també per a pianistes o grups de cambra, que permet portar la sardana a altres àmbits, no només a la plaça”.

El jurat del concurs escollirà un màxim de cinc finalistes per cada categoria, que seran anunciats el 2 d’abril. En el cas de la categoria A, les sardanes seleccionades seran interpretades per la Cobla Sant Jordi en un concert previst al Casino l’Aliança del Poblenou de Barcelona el maig del 2021, durant el qual s’escollirà la composició guanyadora. La categoria B es dirimirà seguint el mateix procediment. En aquest cas, les obres finalistes seran estrenades en una gala al Monestir de Sant Daniel de Girona (juliol 2021) durant la qual també es decidirà la proposta guanyadora. Totes les obres finalistes seran publicades per FICTA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa