Tornaveu
Concert de sardanes Viladesau, un homenatge al príncep de la tenora

Ricard Viladesau Caner va néixer el 18 de gener de 1918 a la vila de Calonge, i va ser una de les figures més importants del sardanisme modern, combinant unes aptituds excel·lents per a la interpretació de la tenora i una fecunda producció com a compositor. De fet, el mestre Pau Casals el va batejar com a príncep de la tenora, i en el seu sarró hi va posar la medalla al Mèrit Musical, que atorga l’obra del Ballet Popular, i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Va escriure 244 sardanes, moltes d’elles premiades, com Niu d’amor, L’Empordanet o Costabravenca; d’altres fetes per encàrrec: Barcelona 92, El carrilet, Sa Rocandora i diverses dedicades a Calonge, com El meu poble, Esperit calongí o La Vall de Calonge, o l’emblemàtica Girona m’enamora.

La seva vila natal, Calonge, li ret homenatge convertint el 2018 en l’any Viladesau, coincidint amb el centenari del seu naixement. Les activitats es duen a terme durant tot l’any, però el proper 22 de juny –el concert estava programat per al 30 de juny, però es va canviar perquè no coincidís amb la Sardana per la Llibertat de Banyoles- serà un dia especial, perquè se celebra un concert d’homenatge (a les 22h) a la platja de Torre Valentina de Calonge i Sant Antoni. La part musical anirà a càrrec de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

El concert constarà de dues parts. En la primera s’interpretaran sis temes: Records de Torre Valentina (1933), Capritxosa (1981, Presència de Pep Ventura (1972), Marona (1951), Com un passerell (1983) i Viladesau i el Mar (2009). Durant la segona part es podran escoltar les sardanes Niu d’Anor (1985 ), l’Avi Enric (1975), La Vall de Canonge (1982), A en Ramon Rosell (1979), Alt Empordà (1973) i Girona 1808 (1963). L’esdeveniment l’organitza l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb la col·laboració del Departament de Cultura de Generalitat, la Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya. A més a més, també s’emmarca en el projecte 2018 Any Cultural Europeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa