Tornaveu
Comença la 28a edició del concurs La Sardana de l’Any

Les eliminatòries del Premi Popular del concurs La Sardana de l’Any van començar el cap de setmana del 24 i 25 de setembre.

El sistema de votació segueix sent vàlid per un únic canal: o bé a través de les emissions en directe de les ràdios col·laboradores, o bé a través del contestador automàtic de la Confederació Sardanista de Catalunya (93 319 76 37) o bé a través de la pàgina electrònica www.lsda.cat. La data límit per votar seguirà sent el dilluns de cada eliminatòria a les 14:00h.

Aquesta primera fase d’eliminatòries s’allargarà fins al cap de setmana del 14 i 15 de gener de 2017. Les guanyadores de les eliminatòries i les sis sardanes classificades en segon lloc que hagin obtingut el percentatge de vots més elevat respecte a la sardana guanyadora de la seva eliminatòria s’inclouran en les dues eliminatòries de repesca.

Els caps de setmana del 24 i 25 de desembre, i del 31 de desembre de 2016 i diumenge, 1 de gener de 2017, no hi haurà eliminatòries per coincidir amb les festes de Nadal.

A part del premi popular, el concurs manté enguany els premis de la Crítica i Joventut. El de la Crítica el decideix un jurat de reconeguts músics del món de la cobla d’entre les sis sardanes que proposi el Comitè Seleccionador. El premi de Joventut es convoca per tercer any consecutiu i vol fomentar i premiar les composicions de sardanes per part de compositors menors de 30 anys. La seva tria segueix el mateix procediment que el premi de la Crítica.

Les principals novetats d’enguany són quatre. En primer lloc, s’ha ampliat el termini de sardanes estrenades a finals d’any per a la següent convocatòria. Així, ara, les peces que s’estrenin entre el 15 de novembre i finals de desembre podran aspirar al premi de l’any següent, ja que en aquestes dates el comitè ja ha seleccionat les peces de l’edició actual.

Com a segona novetat, el llistat dels autors més interpretats l’any anterior s’ha reduït a deu compositor. Aquesta llista es confecciona a partir de les estadístiques de la Confederació Sardanista de Catalunya segons les programacions recopilades de l’any precedent.

Una altra novetat és que aquest Top 10 presenta enguany els autors per ordre alfabètic. Aquests deu autors es converteixen en ‘caps de sèrie’, de manera que no es poden enfrontar entre ells a la fase d’eliminatòries i una de les seves sardanes queda automàticament seleccionada sense passar pel Comitè. De totes maneres, formar part d’aquesta llista no obliga a participar en el concurs La Sardana de l’Any i per tant, s’hi pot renunciar malgrat ser un dels deu autors més interpretats.

Finalment, el sorteig de les eliminatòries, les repesques, les semifinals i l’ordre de les sardanes de la final se celebrarà a la seu nacional de la Confederació Sardanista de Catalunya. Serà obert a tothom, com fins ara, en una data encara per confirmar que s’anunciarà oportunament.

Enguany, 45 sardanes, escollides pel Comitè Seleccionador integrat per Joan Druguet, Xavi Piñol i Enric Ortí, lluitaran per aconseguir el títol de ‘sardana de l’any’. Podeu consultar les bases clicant aquí.

La Final-Espectacle d’aquesta 28a edició serà al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat, el dissabte 13 de maig de 2017, i comptarà amb la participació de les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i La Principal del Llobregat. Es preveu que la part de l’espectacle abordi temes musicals de la Passió d’Olesa arranjats per a cobla. Després de la Final, hi haurà una ballada de sardanes amb la cobla Vila d’Olesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa