Tornaveu
Cicle de conferències digitals sobre la sardana esportiva

La Unió de Colles Sardanistes ha programat un cicle de quatre conferències, que arrenquen aquest dimecres 14 d’abril i que es faran cada dues setmanes, al voltant de la temàtica de la sardana esportiva, adreçades “tant als sardanistes com als amants de la cultura popular i tradicional, amb temes que poden ser molt interessants per a persones que no siguin del món de la competició”, explica a Tornaveu la presidenta de la Unió de Colles, Núria Escudé, que afegeix que la idea “sorgeix del cap de l’àrea de campionat per poder fer quelcom amb les colles i els dansaires, ja que part dels concursos han quedat aturats amb aquests temps tan complicats”.

El cicle, gratuït i a través de la plataforma Zoom (https://zoom.us/j/93817972685), l’encetarà el 14 d’abril a les 19 h Alfred Abad, que parlarà sobre la interpretació: harmonia i dissonància a la sardana dansa. “Des de la meva vessant de dansaire, assajador i compositor, us explicaré la meva aproximació a la interpretació d’una sardana. Us parlaré de la interpretació per volum, de la interpretació melòdica i comentaré algun aspecte musical que potser us sobtarà”, explica Abad. El 28 d’abril serà el torn de la xerrada Concursos ara i abans… i com seran demà, a càrrec de Ricard Lloret. A partir de memòries viscudes i documentació recopilada, exposarà, a partir de com són ara, com han estat els concursos i els diferents campionats de lluïment en els darrers cinquanta anys i reflexionarà de com poden ser a partir d’ara, amb preguntes que ens caldria fer per dibuixar el nou escenari.

La tercera conferència virtual serà el 12 de maig: Com recuperar la forma física per tornar als concursos, a càrrec d’Ester Cibran. Després del confinament, les restriccions de mobilitat i el toc de queda, es donaran orientacions per tal de reiniciar els assajos i l’activitat física de forma progressiva i així evitar sobrecàrregues i lesions. Es farà un repàs de com fer assajos amb seguretat, com fer un escalfament en funció dels dansaires i del tipus d’assaig, com aplicar les càrregues d’assaig i com anar-les augmentant de forma progressiva. També es parlarà sobre com fer activitat física complementària per a millorar forma física i potenciar l’ambient de la colla.

I la darrera de les xerrades serà el 26 de maig de la mà de Ghislaine Busquet i Josep Vidalou, que parlaran sobre la Catalunya del Nord: Fer país amb els concursos de sardanes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Montserrat Alsina a abril 13, 2021 | 16:25
    Montserrat Alsina abril 13, 2021 | 16:25
    No pot ser que aquest monument quedi destroçat..ja estem bastant oblidats!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa