Tornaveu
Cassià Casademont, referència del 8è volum de la Fonoteca de cobla

Aquest CD, editat per CD Copia amb una tirada de 500 exemplars, conté dotze sardanes i dues cançons per a veu i piano, amb la mezzosoprano Marta Valero i el pianista Alfons Miró. D’entre les dotze sardanes en destaca Brises del llac, de tible solista, “amb variacions i de difícil execució”, explica Joaquim Burjachs, de la Ciutat de Girona, que també destaca títols com Banyoles, ciutat bella!, Banyoles, mon bressol o Gironina. Aquest nou projecte presenta també un llibret explicatiu molt complet amb una trentena de pàgines, que posen de manifest que Casademont va ser un gran músic, amb molta música per a veu i coral.

‘Fonoteca de Cobla és un projecte de recerca i investigació al voltant dels compositors oblidats per divulgar-los, motiu pel qual va rebre el Premi a la Divulgació Musical dels Premis Capital de la Sardana 2018. És, de fet, una feina imprescindible de preservació i difusió de sardanes i música per a cobla. Una tasca que la Cobla Ciutat de Girona fa des de fa sis anys i que compta amb l’ajuda de la Confederació Sardanista de Catalunya per facilitar l’aparició de nous enregistraments. El disc es pot comprar per 15 euros a les actuacions de la cobla, o el poden enviar a casa si es demana a través del correu [email protected], afegint-hi les despeses de missatgeria.

I encara més, la cobla ja treballa en el novè disc, que tindrà com a punt de referència el compositor Pau Guanter. En aquesta ocasió, però, la tasca d’investigació està essent més feixuga del normal a causa de la pandèmia, motiu pel qual l’entitat reclama la participació ciutadana: “Si qualsevol persona té informació, partitures, particel·les o dades sobre aquest autor, pot contactar amb la cobla per ajudar-los en aquest nou projecte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa