Tornaveu
Capellans compositors, un altre impuls pel reconeixement de la sardana a la UNESCO

“Hi estem treballant, intentem buscar la manera d’accelerar-ho, i això exigeix trobar camins alternatius a l’Estat espanyol, no pas per política sinó perquè Madrid té una llarga llista de candidats i ha tancat una mica la carpeta”, explica a Tornaveu el president de la Confederació Sardanista, Xavier Tresserras, que assenyala que s’està treballant amb Andorra i França, “amb una llista de patrimoni més curta”.

Sobre els terminis per arribar a la UNESCO, Tresserras reconeix que “no tenim un termini marcat perquè no està a les nostres mans, a més, Andorra tot just té nou govern”. I afegeix que la situació de pandèmia també ha endarrerit algunes reunions i viatges previstos. En qualsevol cas, la Confederació voldria que aquest 2021 o el 2022 ja es presentés la candidatura.

I mentrestant, cal aconseguir finançament per tirar endavant tota la feina. Enguany es repeteix la iniciativa de fer un concert per recaptar fons, i que malgrat la pandèmia podrà ser presencial. Serà el diumenge 28 de febrer (17.00 h) al Santuari de la Mare de Déu del Carme (Carmelites) situat a l’avinguda de la Diagonal, 422, de Barcelona. Un concert temàtic amb sardanes de compositors capellans i religiosos. La part musical anirà a càrrec de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, sota la direcció del seu titular, Marcel Sabaté. El concert permet posar al descobert la dedicació de nombrosos religiosos per al món de la composició de sardanes. De fet, la Confederació Sardanista de Catalunya ha identificat fins a 60 sacerdots que foren compositors de sardanes i música per a cobla. D’aquest conjunt, se n’ha fet una tria representativa per oferir aquest concert.

L’esdeveniment funcionarà amb el format de taquilla inversa i els diners recaptats serviran per assumir les despeses de les accions per tirar endavant la candidatura. A més a més, s’hi podrà comprar el nou disc La sardana, camí de la UNESCO. Ambdós formats són vies per recopilar finançament, però també per promocionar i estendre el projecte al màxim entre la societat, ja que aquest criteri de popularitat i estima dels habitants del territori és un dels que més es valora.

Per poder-hi assistir cal registrar-se prèviament a través del correu [email protected]. Aquest concert compta amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’assessorament de Músics per la Cobla i dels Carmelites descalços de Barcelona que cedeixen l’espai.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa