Tornaveu
Ballada perquè la sardana sigui Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Entre altres peces, s’interpretaran temes com De la Bisbal a Camprodon, de Conrad Saló, Ripoll 1893, de Ricard Viladesau, o La Santa Espina, del mestre Enric Morera. La part musical anirà a càrrec de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Es tracta de la 2a edició de l’any d’aquesta ballada, i s’espera repetir l’èxit de la primera edició, que es va fer el 20 de gener de 2018 al claustre de l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona. La cita s’havia previst inicialment per al passat mes de gener però es va haver d’ajornar pel mal temps.

La ballada vol demostrar l’ampli suport popular que té la sardana a Catalunya, ja que la implicació de la població és un factor que el comitè que valora les candidatures alhora de concedir el títol de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat té molt en compte. servirà també per recaptar fons per donar suport a projecte. Per això l’accés serà a partir de l’aportació econòmica voluntària de cadascun dels assistents.

L’acció s’emmarca en el projecte ‘La sardana, camí de la UNESCO’, que la Confederació Sardanista de Catalunya impulsa des del 2017 perquè la sardana obtingui aquest reconeixement internacional. A més de ballades, s’han desenvolupat altres iniciatives, com ara un disc o una campanya de micromecenatge. L’objectiu és divulgar el projecte el màxim possible, aconseguir recursos per mantenir l’activitat i obtenir el compromís de la societat amb la proposta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa