Tornaveu
Balaguer lliurarà els Premis Capital de la Sardana el 17 de desembre

La gala reconeixerà amb els Premis a la dedicació Josep Amorós, un dels fundadors de la colla Verge del Miracle i integrant de l’Agrupació de Colles Sardanistes de les Terres Lleidatanes, i Dora Prats, per la seva tasca de més de cinquanta anys dedicada a la sardana. També premiarà Albert Fontelles, pel seu treball doctoral La cobla Barcelona (1922-1938), un projecte noucentista; la dissenyadora Malika Favre, pel seu disseny del cartell de La Mercè 2021; Jordi Vidal, realitzador de la pel·lícula Nous dansons sur un volcan, que descriu el naixement de la sardana revolucionària a la Catalunya de la segona meitat del segle XIX; la Fundació Metalquimia, per la seva tasca de promoció i mecenatge de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, i FICTA Edicions, organitzadora del concurs de composició La Sardana d’Igor Stravinsky.

També s’atorgaran les medalles al mèrit sardanista, musical i de la dansa a Enric Capdevila, Josep Cassú i Anton Farran, respectivament.

Després de l’acte institucional (a les 17.30h, entrada lliure), la segona part de la gala oferirà el concert especial de la Cobla Mediterrània Viatge pels Clàssics d’arreu del món, amb àries de diferents òperes ben conegudes, com “Va Pensiero” de Giuseppe Verdi, “Ave Maria” de Charles Gounod o “Nessun Dorma” de Giacomo Puccini, interpretades amb els sons de la cobla i amb els arranjaments de Dani Gasulla. A la sonoritat de la cobla, s’hi sumaran les veus de la soprano Sílvia Sabater, del baríton Dani Morales i Jaume Yelo a la percussió. Les entrades per al concert tindran un preu de 5€ i es poden adquirir a www.entradesteatre.balaguer.cat

Durant la gala també es presentarà la Guia Sardanista del 2023, el llibret de referència del món sardanístic que recull les principals activitats de les colles per l’any vinent. La guia també estarà disponible a internet i es distribuirà entre les entitats organitzadores d’aplecs i concursos, en punts d’informació turística i s’enviarà per correu postal a tots els ajuntaments que no disposen d’una entitat sardanista al seu municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa