Tornaveu
Arenys de Munt, Capital de la Sardana 2013

La comissió organitzadora de la Capital de la Sardana va proposar a la nostra població de ser la primera seu de la capitalitat i Arenys de Munt decidí assumir el repte; es va valorar aquest projecte com una gran oportunitat de continuar mostrant al País tota la nostra capacitat d’organitzar esdeveniments que sacsegen, que remouen i que ens projecten, com a poble i com a nació, cap al futur. Recordem que Arenys de Munt va idear i organitzar la primera Consulta per la Independència de la Nació Catalana.

A més, amb aquest projecte tenim una gran oportunitat de dinamitzar especialment el teixit comercial i de restauració del nostre municipi, evidenciant que la cultura popular es pot convertir en un revulsiu econòmic. I ha estat amb l’objectiu que aquest projecte fos un motor per a la promoció econòmica municipal, per generar llocs de treball, però especialment per difondre la nostra cultura i les nostres tradicions més profundes, que s’ha assumit amb plena satisfacció.

Aquest conjunt d’activitats que tindran lloc a Arenys de Munt en el període d’un any s’estan programant des de la col·lectivitat: les entitats locals han designat representants al comitè organitzador, la ciutadania s’hi ha implicat a títol personal i la unió de tres organismes promotors de la sardana garantirà la participació de tot el món sardanista de la nostra nació.

La coordinació de tots plegats ha de fer possible ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la Sardana, com a símbol identitari pròpiament català, ha de promoure la cultura popular i de carrer, mitjançant la inclusió de totes les manifestacions artístiques que conformen la nostra identitat nacional: esbarts dansaires, correfocs i diables, trabucaires, castellers, gegants i capgrossos, puntaires, batucades, música de cobla … i promocionar i projectar Arenys de Munt com a Capital de la Sardana a la Nació Catalana.

Darrere l’Associació Arenys de Munt, Capital de la Sardana 2013 hi ha molta gent amb la voluntat de projectar el municipi a la globalitat del país. L’Ajuntament, tot i ser el pal de paller, volem que quedi en un segon pla (malgrat que la seva presència sigui indispensable), que no eclipsi la feina de les entitats i dels voluntaris, sinó que els acompanyi perquè siguin els protagonistes en tots els esdeveniments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa