Tornaveu
Aquest dissabte Perpinyà lliura els principals guardons del món de la sardana

Una ballada de tres sardanes, a càrrec de la cobla Mil·lenària de Perpinyà, donarà la benvinguda a la festa, que començarà a 16.30h al Teatre l’Arxipèlag de la capital del Rosselló. L’acte principal serà el lliurament dels premis Capital de la Sardana, que reconeixeran més d’una vintena de persones, entitats i institucions per la seva tasca en favor de la promoció i defensa de la sardana i la dansa tradicional.

Entre els noms dels premiats –que ja es van donar a conèixer el passat més de març– hi ha tres reconeixements especials: Santi Ferrer-Fàbrega, expresident de les colles Sardanistes de Barcelona i de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, que rebrà la medalla al Mèrit Sardanista; el compositor Marc Timó, autor de nombroses obres estrenades dins i fora de Catalunya, que serà reconegut amb la medalla al Mèrit Musical, i Josep Clos, pels més de 70 anys dedicats a l’ensenyament de les danses tradicionals, que serà guardonat amb la medalla al Mèrit de la Dansa.

Guia Sardanista i Capital de la Sardana

A més del lliurament dels premis, a la gala es presentarà la Guia Sardanista 2020, el llibret de referència pels sardanistes que recull cronològicament els aplecs i concursos de colles que se celebren a Catalunya, Andorra i el Nord de Catalunya. A més, Sant Feliu de Guíxols presentarà el seu projecte com a Capital de la Sardana 2020, que agafarà el relleu de Perpinyà a partir del 15 de març, després d’un any ple d’activitats. I es nomenarà la capital de la sardana 2022, que prendrà el relleu a Balaguer (2021).

La cerimònia comptarà amb la presència de l’alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, i la regidora adjunta de cultura, Danièle Pagès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa