Tornaveu
Aposta de La Xarxa+ per la divulgació de la sardana

La Xarxa+ ha estrenat una secció específica per difondre l’actualitat del món sardanista i divulgar el patrimoni històric associat a la dansa. Els continguts actualment disponibles són la sèrie ‘Fer de músic’, les càpsules ‘Anàlisi sardanística amb Arnau Tordera’ i el programa ‘Coblejant’, conduït per la periodista Queralt Pedemonte. Des de la Xarxa Audiovisual Local i la Confederació Sardanista de Catalunya es desitja que aquest espai temàtic es converteixi en una referència pels amants del sardanisme i de la cobla.

‘Fer de músic’ recopila onze converses breus a compositors i músics catalans. Les entrevistes, enregistrades al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, recullen el testimoni de Josep Gispert, Santi Arisa, Antoni Ros Marbà, Pau Orriols, Concepció Ramió, Albert Guinovart, Josep Cassú, Marcel Casellas, Martí Camós, Jordi León i Pep Poblet.

Arnau Tordera s’ha erigit en un dels principals divulgadors de la sardana. A La Xarxa+, el cantant d’Obeses explica els matisos de cinc composicions emblemàtiques: ‘Juny’, de Juli Garreta; ‘La Santa Espina’, d’Enric Morera; ‘‘Sa Rancadora’, de Ricard Viladesau; ‘Somni’, de Manel Saderra Puigferrer; i ‘Petons de matinada’, d’Enric Ortí, que intervé en la píndola per explicar les influències de West Side Story i Jon Bon Jovi en la partitura.

A l’espai temàtic sobre la sardana a La Xarxa+ també es podrà escoltar el pòdcast setmanal Coblejant, produït per Ràdio Calella TV, que entre altres reconeixements ha merescut una Menció de Qualitat dels Premis de la Ràdio Associació de Catalunya, i el Premi Antoni Carné a la Comunicació de l’Associacionisme Cultural.

‘El ressorgiment de l’Atlàntida’, a TV3

El diumenge 17 de setembre, en un nou programa ‘Diumenge, concert’ de TV3 (12.15 h), s’emetrà la segona part d’ ‘El ressorgiment de l’Atlàntida’, del grup Obeses, amb Arnau Tordera, la Cobla de Berga Jove i el Cor Obeses enregistrat al teatre L’Atlàntida de Vic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa