Tornaveu
Andreu Diport i Gerard López, guanyadors del concurs La Sardana d’Igor Stravinsky

De fet, aquest episodi ha estat el pretext que ha trobat el segell discogràfic FICTA Edicions per organitzar el concurs. En commemoració del 50è aniversari de la mort del compositor rus, la convocatòria del certamen ha estat una invitació perquè els compositors s’imaginessin com podia haver estat aquesta hipotètica sardana d’Stravinski. Trenta-una propostes han respost a la crida del segell discogràfic, 23 en la categoria sardanes per a cobla, i les vuit restants en la categoria sardana per a piano

En la segona part del concert, la Cobla Sant Jordi ha interpretat les cinc sardanes finalistes (i la menció especial) en la categoria de sardana per a cobla: Amb l’ocell al voltant del sol, de Roland Besson; I malgrat tot…la primavera!, de Xavier Cassanyes; Podrobeynye Garreta, de Jordi Feliu; Més Stravinsky, de Joan Vila; Stravinskiana, de Joan Lluís Moraleda; i Sardana, primera obra sardanista d’Andreu Diport, que ha estat escollida com a peça guanyadora. Un nou reconeixement per aquest jove compositor, que també ha estat mereixedor de reconeixements en el Primer Concurs de Composició Joan Maragall, el Segon Concurs Internacional de Composició Benvingut Socias i en el certamen, també internacional, AERCO: My first 50 year.

En la categoria sardana per a piano, el jurat -format per Antoni Ros-Marbà, Marcel Sabaté i Miquel Villalba- ha premiat la proposta Fanfara sardanística, del compositor i pianista Gerard López Boadas. López, professor del Conservatori Municipal de Música de Sabadell, té una extensa producció en composicions per a cambra, piano, cors juvenils i infantis, i fins i tot electrònica.

Totes les obres finalistes seran publicades per FICTA Edicions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa