Tornaveu
Alcanar, a punt per acollir el Concert-Final del concurs ‘La Sardana de l’Any’

Aquest proper dissabte, 12 de maig, a les 17:00 h., el Centre Cívic d’Alcanar (carrer de Ramón i Cajal, 45) serà la seu del Concert-Final del concurs ‘La Sardana de l’Any’. L’esdeveniment comptar amb l’estrena de l’espectacle De músic a Mite en motiu del centenari del naixement de Ricard Viladesau. La Final permetrà conèixer a través dels vots del públic assistent el Premi Popular de ‘La Sardana de l’Any’ 2017 i les peces guanyadores del Premi de la Crítica i el Premi Joventut. Hi actuaran les cobles Reus Jove i Marinada.

Així, la 1a part oferirà les 10 sardanes finalistes del Premi Popular. El públic assistent podrà votar amb una butlleta en què s’atorgaran 3, 2 o 1 punts a les 3 sardanes preferides per cada votant. La sardana amb més punts serà la guanyadora del Premi Popular de La Sardana de l’Any 2017 i la 2a amb més punts n’aconseguirà l’accèssit.

La 2a part oferirà de l’espectacle De músic a Mite, que ofereix un recorregut per la vida i l’obra de Ricard Viladesau a través de la música amb temes seus i d’altres compositors relacionats amb ell, amb un suport audiovisual. L’interpretarà la cobla Ciutat de Girona, amb Joan Torras, a la percussió i teclats; Susana del Saz, actriu; guió de Mercè Planas i direcció musical de Jesús Ventura. El coordinador general n’és Francesc Sánchez Carcassés. “Serà l’estrena d’aquest espectacle que després iniciarà el seu recorregut per les sales del país, i ens ha semblat molt interessant que la primera vegada es vegi dins l’espectacle de la final de La Sardana de l’Any”, expressa Joaquim Rucabado, president de la Confederació Sardanista de Catalunya.

També es donarà a conèixer la sardana guanyadora del Premi de la Crítica. Aquesta peça sorgeix de les 45 sardanes seleccionades per participar al concurs La Sardana de l’Any. Igualment, se sabrà el guanyador del Premi Joventut, que vol promocionar els autors joves menors de 30 anys que composen sardanes.

Presència de les societats musicals

Les bandes de música, en un territori on tenen tanta implantació, no hi podien faltar, de manera que cap a la cloenda de la final de La Sardana de l’Any, l’Agrupació Musical Canareva interpretarà conjuntament amb les cobles Reus Jove i Marinada la sardana Alcanar, composició de Francesc Mas Ros, dedicada al poble, i hi haurà una eclosió final amb la interpretació conjunta de l’himne nacional d’Els segadors. “Serà molt emotiu i la segona vegada, la primera va ser a Granollers, que les bandes participen en una final de La Sardana de l’Any”, recorda Rucabado.

A més a més, el dia comptarà amb activitats complementàries al matí ja que coincideix amb les festes primaverals d’Alcanar, dedicades a Sant Isidre Llaurador, on la tradició, la cultura i la gresca omplen la vila d’alegria i convivència. Així, a les 11:30 h., hi haurà una ballada doble a la Plaça de Lluís Companys d’Alcanar. La casualitat ha volgut que a la ballada s’estreni la sardana que el nebot de Mas Ros, el també compositor Antoni Mas Bou, ha dedicat al seu oncle i a Alcanar: Alcanar a Francesc Mas Bou. També es podrà visitar durant tot el dia l’exposició d’Arts i Flors als balcons de la població tarragonina. També a les 10:30 h. hi haurà la sortida del Bou Capllaçat i a les 22:30 h. també hi haurà un concert Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Banda Municipal d’Alcanar. I encara per acabar, a la 1:00 h. de la matinada se celebrarà el ball de gala amb l’orquestra Montesol al mateix Centre Cívic.

Aquesta serà la 29a edició del concurs des que la Confederació Sardanista de Catalunya va recuperar-lo el 2004. L’esdeveniment de la Final-Concert l’organitza la Confederació Sardanista de Catalunya amb l’Ajuntament d’Alcanar i hi col·labora l’Obra Social ‘la Caixa’, la Federació Catalana de Societats Musicals, Viatges Fent Camí i la Fundació SGAE.

Els interessats a adquirir entrades, poden fer clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa