Tornaveu
21 de juny, Dia Universal de la Sardana

Diumenge, 21 de juny, se celebrarà el Dia Universal de la Sardana arreu de les ballades i actuacions sardanistes. Per unir simbòlicament totes les activitats s’ha triat la sardana ‘Catalunya’ d’Enric Morera.

Aquesta sardana s’ha triat en el marc de l’Any Morera, que commemora els 150 anys del naixement del compositor. Així, aquesta activitat popular i transversal serà una ocasió més per recordar i homenatjar l’autor d’algunes de les sardanes més conegudes, alhora que fa referència al nostre país.

L’objectiu del Dia Universal de la Sardana és estendre el concepte i el so de la sardana arreu. Alhora, serveix per crear sentiment de comunitat i germanor amb una sardana concreta. La sardana d’enguany es pot aconseguir a través de la secretaria de la Confederació Sardanista de Catalunya. Gràcies a aquest servei els darrers anys s’ha facilitat la difusió de la sardana unitària entre entitats, cobles i casals catalans de l’exterior. De fet, en ocasions anteriors, casals com el de Grenoble (França), Basilea (Suïssa), Mendoza (Argentina) o Victòria (Austràlia) han participat en l’esdeveniment.

Tots els promotors d’activitats sardanistes en aquesta data i a qualsevol indret del món poden adherir-se a aquesta commemoració tot fent constar una referència expressa a la jornada a les seves programacions.

El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l’Obra del Ballet Popular i des del 2012 se n’ocupa la Confederació Sardanista de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa