Tornaveu
19 de juny, Dia Universal de la Sardana amb ballada doble al Parc del Tibidabo

Aquest proper diumenge, 19 de juny, se celebrarà el Dia Universal de la Sardana arreu de Catalunya i el Rosselló amb ballades i actuacions sardanistes. Una d’aquestes activitats serà una ballada doble de sardanes a la Plaça dels Somnis del Parc del Tibidabo, a les 11:00 h., amb les cobles La Principal de Terrassa i Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

L’objectiu del Dia Universal de la Sardana és estendre el concepte i el so de la sardana arreu. Alhora, serveix per crear sentiment de comunitat i germanor amb una sardana concreta. Enguany, per unir simbòlicament totes les activitats s’ha triat la sardana ‘Gentil Adrianna’, del compositor Manuel Balasch i Suñé, en el marc del centenari del seu naixement. Aquest sardana es va estrenar el 1948 i el seu títol original era ‘Adriana’.

Aquesta activitat a Barcelona és la recuperació de la ballada multitudinària que es va fer al Tibidabo en el marc de Barcelona com a Capital de la Sardana 2014.

En anys anteriors casals catalans a l’exterior, com el de Grenoble (França), Basilea (Suïssa), Mendoza (Argentina) o Victòria (Austràlia) han participat en l’esdeveniment.

El Dia Universal de la Sardana el va instituir el 1960 l’Obra del Ballet Popular i des del 2012 se n’ocupa la Confederació Sardanista de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa