Tornaveu
Una visió innovadora de les puntes a Arenys de Mar

L’exposició Abillaments amb puntes contemporànies exhibeix fins l’1 de maig al Centre Cultural Calisay d’Arenys de Mar una col·lecció de vestits i complements que són una demostració del potencial de la punta moderna.

Les peces de la mostra són obra dels alumnes i professors del Taller Randes, que ofereix tècniques contemporànies de treballar les puntes. “Intentem actualitzar tècniques com la de red fi o la cinta catalana, la principal diferència és que les puntes clàssiques repeteixen un patró, mentre que les tècniques contemporànies permeten que els puntaires dissenyin el seu propi patró” explica Núria Martínez, responsable del Taller Randes.

L’exposició, d’accés gratuït, presenta des d’un conjunt de noces, fins a vestits de nit , així com els punyets que utilitzen els jutges. “En casos com els punyets, que són els punys que porten els jutges a les bocamànigues, hem innovat dins del protocol establert, per exemple proposant dissenys que no repeteixin una mateixa forma geomètrica o, combinant dues tonalitats de blanc”, explica Martínez.

En definitiva, l’exposició Abillament amb puntes contemporànies ofereix una bona mostra de totes les aplicacions de la punta moderna, i es pot visitar els divendres de 18h a 20:30h i els dissabtes i diumenges d’11h a 13h i de 18h a 20:30h fins a l’1 de maig al Centre Cultural Calisay (Riera Pare Fita, 31, Arenys de Mar). El públic hi trobarà una punta que, tot respectant la tradició, ha deixat els patrons per volar lliure i oferir dissenys innovadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa