Tornaveu
Una peça del patrimoni puntaire català viatja per primer cop a l’estranger

El Museu de la Punta d’Abenberg inaugura aquest diumenge una exposició dedicada a l’artista alemanya Gabriele Grohmann. Dins aquesta el públic alemany podrà veure l’obra, ‘Ensueño’, que forma part de la col·lecció de peces de l’Associació Catalana de Puntaires i que l’entitat ha cedit temporalment al museu.

Es tracta d’un treball de punta contemporània, de 40 x 40 cm, fet en fil de colors pastel, amb què l’artista va guanyar el 2007 el concurs internacional de puntes paleta pastel, organitzat per l’Associació Catalana de Puntaires (ACP). La presidenta de l’entitat, Rosa Maria Provencio, destaca la creativitat de la peça, en què l’autora s’ha encarregat de tot el procés –la concepció, el disseny i la realització–, i també la barreja d’estils, des de la punta geomètrica clàssica fins a la contemporània, i la gran varietat de punts de fons i de fils de diverses textures. “A més, els guipurs estan tractats de manera poc freqüent, representant les fulles i la mitja lluna”.

Provencio, acompanya de Montserrat Morata, la vicepresidenta de l’ACP, portaran personalment la peça a Alemanya i assistiran a la inauguració de l’exposició sobre  Grohmann, que estarà oberta fins a mitjan de desembre i que ha de servir per donar a conèixer l’Associació Catalana de Puntaires més enllà del territori.

Juntament amb aquesta peça, el Museu d’Abenberg s’havia interessat per un altre treball de Grohmann i que també forma part del patrimoni de l’ACP, una Sagrada Família que va fer el 2001 i amb què va guanyar del Concurs Gaudí de Puntes Contemporànies. Aquesta és una peça feta amb fil metàl·lic –quan encara aquest material s’havia d’obtenir pelant cables elèctrics– i que va inspirar una espectacular catifa floral elaborada per l’11a Trobada de Puntaires de les festes de Santa Eulàlia de Barcelona. Però la presidenta de l’Associació, Rosa Maria Provencio, explica que, les seves grans dimensions (està muntada sobre una placa de pissarra d’1 m x 70 cm i pesa 40 kg), feien molt difícil el trasllat, i finalment aquesta segona peça no viatjarà a Abenberg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa