Tornaveu
‘Un mar de tul’, l’exposició per conèixer les blondes del Maresme

La mostra ha estat possible gràcies a un procés de recerca que ha comptat amb la col·laboració de Neus Ribes, Montse Viader, Heather Toomers i el mateix Llodrà. No debades, la majoria de peces exposades a Arenys provenen d’altres procedències: Girona, Barcelona, el santuari de Montserrat, i també de molts indrets de la geografia peninsular, com ara Canàries o Galícia. Per compartir els resultats d’aquesta investigació, el Museu d’Arenys de Mar ha publicat un catàleg de l’exposició. Segons apuntava Llodrà en el digital L’Agenda, “l’estudi de les puntes a Catalunya, en comparació amb altres països europeus, encara es troba a les beceroles, en feina feta i en reconeixement en l’àmbit acadèmic i del públic en general”.

Rosa Maria Provencio subratlla la gran complexitat de les puntes de ret fi, elaborades amb fil de cotó. A diferència de la majoria de puntes, destaca la presidenta de l’ACP, aquest tipus de peces, característiques del Maresme, no segueixen una forma geomètrica definida. Organitzant aquesta visita virtual, prossegueix Provencio, les puntaires catalanes desitgen obrir camí en el camp de la promoció digital. “La voluntat de l’ACP és seguir fent activitats a distància per millorar-ne la difusió”. En aquest sentit, especifica que la visita virtual es posarà a disposició de tots els Casals Catalans a l’Exterior.

L’exposició ‘Un mar de tul. El ret fi, una punta d’Arenys’ es podrà visitar presencialment al Museu d’Arenys de Mar fins al 30 de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa