Tornaveu
Modernitat i tradició a la 3a Fira Internacional de puntes d’Arenys de Mar

“La Fira és el reflex de la tradició puntaire d’Arenys de Mar, que es remunta al segle XVII”, exposa Neus Ribas, directora del Museu d’Arenys Mar, organitzador de la 3a Fira Internacional de puntes, que se celebrarà del divendres 1 d’abril al diumenge 3 d’abril al Centre Cultural Calisay.

Raó no li falta a Ribas, ja que a Arenys de Mar es va celebrar la primera Diada de la Puntaire i va ser on va néixer la primera associació catalana de puntaires. Precisament per commemorar la 25a Diada de la Puntaire, la cita es va tornar a celebrar a la comarca del Maresme l’any 2012, i allà va ser com una activitat més es va organitzar la 1a Fira Internacional de puntes, que ja s’ha consolidat com una activitat bianual.

Com a mirall de la majoria de fires europees, el cap de setmana de l’1 al 3 d’abril, hi haurà representació de col·lectius de puntaires provinents de diferents ciutats europees, com ara Bèlgica o França, que exposaran els estils més clàssics, però cal destacar la presència de Denise Watts (Regne Unit) i Ewa Szpila (Polònia), que duran a terme un taller de punta aplicada a la joieria.

“Volem conciliar el classicisme amb la modernitat, actualment hi ha corrents, sobretot de països de l’Est d’Europa, que tracten la punta de manera tridimensional, com un element artístic, emprant fils metàl·lics, de coure, crin de cavall o fibra òptica”, exposa Ribas sobre aquesta nova concepció de les puntes més propera a l’escultura.

Una col·lecció de segles d’història

Ribas es mostra modesta sobre la magnitud de la fira Internacional –“estem començant”-, però cal destacar que la col·lecció de puntes del Museu d’Arenys de Mar destaca internacionalment, ja que hi ha col·leccions molt importants i que recorren segles d’història. Sense anar més lluny, al Museu s’hi exposen les estovalles de la capella Sant Jordi del Palau de la Generalitat, obra d’artesans locals realitzada el 1927. Els amants de les puntes tenen una bona activitat per aquest cap de setmana: la visita a la Fira Internacional de Puntes i l’entrada al Museu d’Arenys de Mar.

Per a més informació, consulteu document adjunt.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosa M. Provencio a abril 01, 2016 | 09:37
    Rosa M. Provencio abril 01, 2016 | 09:37
    El Museu de Puntes d'Arenys de Mar és una referència mundial per als amants de la punta. A més a més i gràcies a l'empenta de l'Ajuntament, organitza un bon grapat d'activitats a l'entorn de la matèria. És un plaer que el Maresme continuï essent referència per a tots els amants de l'art tèxtil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa