Tornaveu
Les puntes, element indispensable en el vestuari femení

La presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires, Rosa Maria Provencio, remarca a Tornaveu que “es puntes sempre han estat presents en el vestuari. “Primer van ser els homes amb colls, punys i vores dels pantalons. Les dones les van incorporar després. Només cal seguir la pintura al llarg dels segles per veure la importància de les puntes, tant d’agulla, les més preuades per les cases reials, com les de boixets”. I avui dia, afegeix, “continuen vives en llenceria, bruses i altres objectes femenins, i sobretot en roba de cerimònies. Bosses, ventalls, barrets, guants, sabates i altres elements estaran presents en la conferència de la conservadora del Museu Tèxtil de Terrassa”.

Aquesta, però, no serà la primera conferència oberta que celebra l’entitat. Serà la quarta edició, que com les anteriors, “ofereix la possibilitat d’ampliar la visió del paper de les puntes al llarg del temps amb una conferència dictada per un expert”. La primera es va dedicar a Adelaida Ferré, la segona, al vestit d’època modernista, i la tercera va servir per donar a conèixer Rosa Creixells, mare de Pilar Huguet, totes dues puntaires a Madrid, explica la Rosa Maria.

Així doncs, cita amb la història però també amb el present de les puntaires i les puntes, que s’han fet un lloc en la indumentària, tant la més moderna com la més clàssica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa