Tornaveu
L’auge de la punta en el modernisme

La conferència inaugural dels cursos de l’Associació Catalana de Puntaires tindrà lloc divendres 25 de novembre a les 17.30h a la sala d’actes del Centre Excursionista de Catalunya (carrer del Paradís, 10, Barcelona). Enguany Rosa Ma. Martín Ros, historiadora d’art i directora del Museu Tèxtil i de la Indumentària de Barcelona, entre 1982 i 2002, oferirà la classe magistral El vestit modernista i la punta 1890 – 1910.

A la sessió es parlarà de com la punta va esdevenir un senyal d’estatus econòmic entre les classes benestants i com en el transcurs del modernisme català es passa de l’artesania a la confecció tèxtil per mitjà de màquines, fet que permet donar resposta a l’àmplia demanda. Els vestits de puntes es troben en els colls, els punys i els cinturons que adornaven els vestits de les senyores, i també a la roba interior i llenceria, i a la roba de llit. Els coneixements de Martín Ros permetran als assistents entendre l’evolució de les puntes en un moment cabdal com és l’aparició de la punta mecànica.

“D’ençà de l’any passat, que va tractar la figura d’Adelaida Ferré i Gomis, l’objectiu és que la conferència inaugural aporti coneixement tant als membres de l’Associació com als alumnes dels cursos que organitzem”, exposa Rosa Maria Provencio, presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires. La conferència inaugural també està oberta per a qualsevol persona interessada, tot i que per assistir-hi cal que es posi en contacte a través de l’adreça [email protected]

Una oferta de cursos molt rica

La conferència inaugural al Centre Excursionista de Catalunya és el tret de sortida a l’oferta dels cursos que ofereix l’Associació Catalana de Puntaires i que s’inicien a l’octubre i que finalitzen al mes de juny. A més, al llarg del curs lectiu s’oferiran cursos monogràfics que comptaran amb experts d’arreu del món. Una de les joies de la programació d’enguany és el curs especial Finals invisibles, que es durà a terme del 27 al 31 de març (30 hores), i serà impartit per l’alemanya Martina Wolter-Kampann, tota una figura emblemàtica dins les puntes, tant pels seus dissenys amb patrons que denoten la seva professió d’arquitecta, com per la seva tècnica que fa que no es vegin els rematats, i que serà l’eix principal del curs.

“És un orgull poder comptar amb figures de primera línia de l’art de fer puntes”, exposa Provencio. Els interessats en l’Associació Catalana de Puntaires o en cursos com aquests poden posar-se en contacte a través de [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa