Tornaveu
L’Associació Catalana de Puntaires participa en el dia contra la violència a les dones

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència vers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, i dins del marc dels diversos actes que es duran a terme per tota la ciutat de Barcelona al llarg del cap de setmana, diumenge 26 de novembre l’Associació Catalana de Puntaires participarà en un stand dins de l’acte central del Consell de les Dones de l’Eixample, que tindrà lloc al carrer Marina, entre Provença i Mallorca, entre les 11h i les 14.30h.

L’associació de les puntaires catalanes oferirà mostres dels seus treballs i al llarg de tot el matí del diumenge hi haurà sempre diversos membres de la junta que oferiran tallers de punta a tothom que s’hi apropi. “La dona ha de ser present dins la societat i amb el respecte que li correspon; amb la nostra participació volem manifestar que totes les dones, i també homes, puguin desenvolupar la seva creativitat, ja que avui en dia cal entendre les puntes com una activitat que potencia la imaginació”, manifesta Rosa Maria Provencio, presidenta de l’Associació Catalana de Puntaires.

Els membres de l’associació han volgut contribuir a la jornada i a més d’exposar diversos treballs, també han creat una punta especial que recrea el símbol de la mà en senyal d’stop que denuncia la violència contra les dones. “El contorn de la mà, l’hem fet amb estil de coixí rodó, ja que és una línia contínua que no es pot dividir en parts, i que per tant, tal com ens demana aquesta tècnica l’hem treballada del revés, per tal que no es vegin les rematades. La mà l’hem omplert amb punt boig, és a dir, sense seguir un patró però tenint en compte que a més de la funció d’omplir l’espai de la mà, ha de crear un impacte estètic agradable”, afegeix Rosa Maria Provencio, sobre els detalls tècnics de la creació de l’Associació Catalana de Puntaires.

La jornada del carrer Marina, des de les 11h fins a les 14.30h oferirà diversos espectacles: poesia, balls tradicionals xinesos, la presència d’una poetessa pakistanesa, una mosta de dansa colombina i boliviana, titelles infantils, i un concert de la cantautora Carla Collada. Podeu consultar el programa fent clic aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa