Tornaveu
L’art i l’ofici de les puntes, al Portal de l’Àngel per Santa Eulàlia

Unes cinc-centes puntaires arribades d’arreu de Catalunya tornaran a parar els seus coixins, fils, patrons i agulles i boixets al llarg del carrer dels Arcs i del Portal de l’Àngel, per mostrar al públic la seva mestria en l’art de fer puntes de coixí i les seves millors creacions. Serà en la Trobada de Puntaires que, un any més, organitzen la l’Associació Catalana de Puntaires en col·laboració amb I’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB).

Per les puntaires, la cita és una ocasió de compartir experiències i coneixements, i pel públic, una oportunitat de gaudir en directe del treball de les artistes de les puntes i de conèixer diferents tècniques i materials. S’hi podran veure tota mena de creacions, des de la punta més clàssica i geomètrica fins a la punta contemporània, i des dels tradicionals coixins, mocadors o tapets però també ventalls, bosses i fins i tot quadres i polseres, agulles de pit i altres joies.

A la trobada, que serà de 10,30h a 13h, s’hi sumaran les parades dels venedors, a la Plaça Carles Pi i Sunyer, que oferiran tot tipus de material i eines puntaires a tots els aficionats o a aquells que s’hi vulguin introduir en la pràctica. I també es lliuraran tres premis: a la millor parada, al millor treball tècnic i a la peça més original.

La de Santa Eulàlia és la primera gran trobada de l’any de l’Associació Catalana de Puntaires, i des de l’entitat esperen recuperar aquesta temporada l’activitat i la bona participació dels anys anteriors a la pandèmia. “A l’hivern ja tenim previstes unes deu trobades puntaries a tot Catalunya, cosa que són uns bons auguris de cara a la Diada Puntaire, que se celebrarà a Móra la Nova (Ribera d’Ebre) a l’octubre”, explica la seva presidenta, Rosa Maria Provencio.

Amb activitats com aquesta, l’associació, que agrupa unes 1200 persones d’arreu del territori, busca mantenir viva aquesta tradició que va ser cabdal a la indústria tèxtil catalana des del segle XVIII fins a mitjans del segle XX, i a la vegada donar a conèixer l’esperit renovador que viu aquesta pràctica.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ana Aparicio a febrer 02, 2023 | 15:44
    Ana Aparicio febrer 02, 2023 | 15:44
    Els anuncis de la festa de Santa Eulàlia són del 2019 i del 2020!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa