Tornaveu
La 11a Trobada de puntaires mostrarà les seves creacions a la festa de Santa Eulàlia de Barcelona

Mocadors de tot tipus, puntes per tovalloles, tapets i, sobretot, l’espectacle que és veure les puntaires treballar en directe sota el so del boixets. És el que proposa la 11 edició de la Trobada de puntaires, que tornarà a reunir més de cinc-centes puntaires vingudes d’arreu de Catalunya per mostrar al públic els seus treballs i filigranes i la seva mestria en l’art de les puntes.

La cita, organitzada per l’Associació Catalana de Puntaires, serà el diumenge 10 de febrer des de les 10.30h del matí fins les 13h, a l’avinguda del Portal de l’Àngel de Barcelona, i s’inscriu dins el programa de les festes de Santa Eulàlia de la ciutat.

Enguany, com a novetat, a la Plaça Carles Pi i Sunyer s’instal·laran parades de venedors de coixins, fils, boixets, patrons i agulles i altre material puntaire. Els aficionats i aficionades podran adquirir eines innovadores, així com tipus de fils que costen de trobar. A més, a la trobada s’hi ha convidat a la Federació de Catifaires de Catalunya, que farà una catifa d’una punta que representarà una imatge de la Sagrada Família.

La iniciativa, impulsada per I’Àrea de Festes de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) i l’Associació Catalana de Puntaires, va arrencar el 2012 i s’ha consolidat dins del programa festiu de la festa d’Hivern de Barcelona. Es la primera cita anual de les puntaries a la ciutat de Barcelona, que es tornen a trobar a la ciutat per la festa major de la Mercè, en aquest cas al Passeig Sant Joan. Amb activitats com aquesta, l’associació, que agrupa unes 1200 persones d’arreu del territori, busca mantenir viva aquesta tradició que va ser cabdal a la indústria tèxtil catalana des del segle XVIII fins a mitjans del segle XX, i a la vegada donar a conèixer l’esperit renovador que viu aquesta pràctica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa