Tornaveu
Prats de Lluçanès, epicentre nacional dels Balls de Bastons

Cada any bona part de les colles de balls de bastons es donen cita en una vila diferent per celebrar l’esdeveniment anual més important del món bastoner català: la Trobada Nacional de Bastoners de Catalunya, la festa bastonera per excel·lència. I el dia arriba. Prats de Lluçanès acull la 48a Trobada Nacional de Ball de Bastons de Catalunya el pròxim 17 de juny, i es converteix en punt de trobada de desenes de colles i centenars de bastoners d’arreu del país. La jornada, organitzada pels Bastoners Estelladors de Prats i l’Ajuntament, ofereix un ventall d’activitats culturals gratuïtes tot el dia. Entre les actuacions destacades hi ha la dels aragonesos Dance de Boquiñeni, provinents de la Ribera Alta de l’Ebre, i també el concert amb l’Escola de Música i Arts del Lluçanès, juntament amb una ballada dels amfitrions, els Estelladors de Prats.

A les 13h a la plaça de l’Església, tindrà lloc el concert amb l’Escola de Música i Arts del Lluçanès i la ballada dels Estelladors de Prats. A partir de les 3 de la tarda, a la zona esportiva, es preveu l’arribada de les colles vingudes de diferents punts del país. La concentració serà el punt de sortida per iniciar la cercavila bastonera pels carrers del poble, que acabarà a les 19.30 h a la plaça Nova, amb la ballada final i l’entrega de records per a totes les colles participants.

A les 10 del vespre, al pavelló municipal, hi haurà el ball de folk amb els Rustiks de Vallcebre. Més tard, a 2/4 d’1 de la nit, al mateix lloc, concert de versions amb la Dalton Bang i discomòbil amb DJ Pau Castaño.  

Consulta el programa sencer aquí.

Aquesta serà la tercera vegada que Prats acull una trobada nacional de Balls de Bastons. la primera va ser el 1988, i la segona el 2013.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa