Tornaveu
Triple exposició pessebrista a La Casa dels Entremesos

La Federació Catalana de Pessebristes (FCP) ha produït l’exposició #pessebrisme, amb la qual en vol divulgar l’origen, història i actualitat. Un viatge amè per conèixer els principals escultors catalans, l’arrelament del pessebre associatiu a Catalunya, els esdeveniments i projectes més importants organitzats per la federació, els principals equipaments museístics on es pot gaudir el pessebrisme, i els àmbits d’anàlisi que, més enllà de la seva gènesi religiosa, té aquesta manifestació cultural com a mostra artística, cultural, tradicional i patrimonial.

Boig pels pessebres invita a descobrir una tria dels naixements i coves de la col·lecció de Juan Pérez Iñiesta i del seu net Jan Pérez Caballero. Els visitants podran contemplar un conjunt eclèctic de creacions -comercials, privades, populars- provinents de Catalunya, l’Estat espanyol, arreu d’Europa, i fins i tot Àfrica i Amèrica.

Un any més, l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella s’ha tornat a responsabilitzar de la Mostra de Diorames de Pessebres, a càrrec del Taller de Pessebristes de Barcelona, i del Pessebre popular i humorístic de La Casa dels Entremesos. La demostració que el pessebrisme abraçar un ampli ventall de propostes, algunes tradicionals i un rerefons religiós, altres sobre temes d’actualitat i amb un to satíric.

Dotzè número de la revista Naixement

Entre altres continguts, la publicació anual de la FCP recull articles sobre l’exposició Salvador Masdeu als secrets del fang, que es podrà veure al Museu Arxiu de Llavaneres fins al 30 de gener; el curiós cas dels pessebres al carrer a Palà de Torroella, un poble agregat a Navàs; els resultats de l’enquesta realitzada pel Col·lectiu El Bou i la Mula sobre els efectes de la pandèmia en el pessebrisme; una peça de la doctora Glòria Ballús sobre La música dels pastors del pessebre; o bé una relació de les persones que conformen la Unfoeprae (Federació Internacional de Pessebrisme, en l’acrònim llatí), presidida per Catalunya. A més, com és habitual, la revista inclou el retallable que la federació pessebrista regala anualment als associats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa