Tornaveu
Rubí es volca en la trobada anual de pessebristes

“Quan les institucions i les entitats de la cultura popular col·laboren amb interés i amb un objectiu comú es fan realitat propostes amb tant d’èxit com la Trobada Anual de Pessebristes de Catalunya i les Balears”, explica Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes, sobre l’organització de l’edició número 47, que s’ha celebrat a Rubí diumenge 8 ‘octubre. Una trobada que marca l’inici de temporada en les associacions pessebristes.

Cal destacar la implicació de l’Associació Pessebrista de Rubí, l’Ajuntament, les entitats, així com de la congregació de les Carmelites. La jornada s’ha dividit en dues parts: en la primera els pessebristes, provinents d’una trentena d’entitats federades, han visitat l’exposició Figures i pessebres a Rubí. Cent anys de pessebres a Rubí, al museu El Celler de Rubí, que es podrà visitar a la sala Cèsar Martinell fins al 5 de novembre. “És una exposició que commemora el centenari del pessebrisme a Rubí, i que compta amb figures de la mateixa associació rubinenca i d’altres del fons de l’entitat que destaquen per la seva espectacularitat”, ha exposat Català. A més, abans del dinar de germanor i entrega dels obsequis, segona part de la jornada, els pessebristes han gaudit de les actuacions de l’Esbart Dansaire de Rubí, el Grup de Geganters de Rubí, entre d’altes activitats, com una missa a l’Església de Sant Pere de Rubí, en honor a Sant Francesc d’Assís.

Precisament la celebració de la Trobada fa referència al concurs de pessebres a la ciutat que va tenir lloc l’any 1917 i que va ser la primera pedra per a la creació de l’Associació Pessebrista de Rubí, i va significar un reviscolament de la cultura popular. Pel que fa a la segona part de la jornada, celebrada al pavelló Regina Carmelli, l’Associació Pessebrista de Rubí ha presentat el capgròs de l’àvia pessebrista, construït amb motiu de la celebració del centenari de l’entitat. A més, han mostrat el diorama realitzat amb motiu de la trobada, que ha comptat amb la peculiaritat, que els assistents se l’han trobat, com si fos un trencaclosques, dividit en porcions. Amb la col·laboració de tots els pessebristes han anat ajuntant les porcions fins a donar lloc un diorama fet exclusivament per a l’ocasió i que ha lluït al pavelló.

El testimoni de la propera trobada, en forma de fanalet, s’ha passat Grup Pessebrístic de Manresa, ciutat que acollirà també al llarg del 2018 la capitalitat de la Cultura Catalana. “Els pessebristes treballem tot l’any, però ens agrada mantenir aquesta reunió de germanor, per assenyalar al calendari que Nadal s’apropa i tots hem de posar fil a l’agulla”, rebla Català.

I tant que els pessebristes posen fil a l’agulla, de seixanta-cinc associacions federades, l’any passat es van realitzar 110 exposicions, fet que significa que moltes associacions van realitzar més d’una exposició.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan González i Salvans a octubre 09, 2017 | 20:38
    Joan González i Salvans octubre 09, 2017 | 20:38
    Moltes felicitats a l'Associació pessebristes de Rubí, per la organització i l'èxit obtingut en la 47ena Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears. Tot va ser molt rellevant: l'Esbart, els Gegants, l'exposició de pessebres i Figures d'arreu del Mon, la visita al museu Vallhonrat el trencaclosques del pessebre ( cosa sorprenent i inèdita) per nosaltres, els pessebristes de Sabadell. En prendrem nota...Enhorabona a tots i visca l'Associació de Rubí!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa