Tornaveu
Obertes les preinscripcions al XXII Congrés de la Federació Internacional de Pessebrisme
Les preinscripcions per assistir al XXII Congrés de la UNFOEPRAE (Federació Internacional de Pessebrisme, en les sigles llatines) es poden reservar fins al 30 de juny o bé fins que s’exhaureixin les 600 places contemplades per l’organització, que recau en la Federació Catalana de Pessebristes (FCP), l’Associació de Pessebristes de Barcelona, la Federación Española de Belenistas i la Gipuzkoaka Belenzaleen Elkartea (Associació Pessebrista de Guipúscoa).

Albert Català, president de la UNFOEPRAE, desitja que el congrés de Sevilla suposi una “gran reafirmació del pessebrisme” i serveixi per reflectir-ne una imatge moderna i contemporània. L’expresident de la FCP recorda que el congrés hauria hagut de celebrar-se el 2024, però s’ha avançat un any per tal que coincideixi amb el 800 aniversari del primer pessebre, atribuït a Sant Francesc d’Assís a una cova de Greccio (1223), on durant el 2023 es preveu fer una exposició amb la participació de les entitats associades a la Federació Internacional de Pessebristes.

En uns termes semblants s’expressa Ramon Albornà, successor de Català al capdavant de la Federació Catalana de Pessebristes, que afirma que el XXII Congrés de la UNFOEPRAE és una “oportunitat per visualitzar el fet pessebrisme en l’àmbit internacional, mostrar que és una expressió de cultura popular viva i actual, i que es pot veure i viure de moltes maneres”. Des de la FCP, prossegueix Albornà, també es preveu organitzar activitats per celebrar el vuitè centenari de la primera representació plàstica del naixement de Jesús a l’establia.

70è aniversari de la UNFOEPRAE

Gràcies a l’impuls de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, el 31 de maig de 1952 va constituir-se la UNFOEPRAE a la capital catalana. Per celebrar-ne el setantè aniversari, el 28 de maig se celebrarà una trobada virtual a través de la plataforma Zoom. Durant l’acte, es projectarà un vídeo commemoratiu sobre la història de la federació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa