Tornaveu
L’exposició ‘Working progress’ mostra els pessebres acabats

L’exposició Working progress de pessebres inicia la seva segona inauguració, amb els pessebres ja acabats, que es podran visitar fins al 14 de gener de 2018 al Centre d’Artesania de Catalunya (Carrer Banys Nous, 11, Barcelona).

La segona inauguració de l’exposició, una iniciativa de la Federació Catalana de Pessebristes, no significa que sigui ara quan obri les seves portes. La mostra Working progress de pessebres es pot visitar des del 30 de novembre, i el públic que ho ha fet s’ha trobat els pessebristes treballant amb les seves creacions. “És un concepte innovador: els primers dies l’exposició és el mateix procés, fet que promou la interacció amb el públic. La gent s’interessa i en veure treballar els pessebristes els pregunten sobre els materials, prenen nota d’algunes tècniques… els qui han entrat, han sortit de l’exposició encantats”, expressa Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes, que dimarts 19 de desembre va inaugurar la segona part de l’exposició.

Així, els qui ara visitin l’exposició trobaran els pessebres ja acabats, però podran tenir un tastet del procés de la creació de pessebres, ja que a l’espai s’hi projecta de forma contínua un vídeo que documenta tot el procés de la construcció dels pessebres. Enguany els pessebres exposats són els de les entitats Amics del Pessebre del Baix Empordà, Agrupació Pessebrista de Sabadell i l’Associació de Pessebristes de Barcelona. A més, l’Associació de Pessebristes de Banyoles han creat una instal·lació que amb projeccions sobre paper (prenent la idea dels mappings que projecten imatges sobre les façanes dels edificis), proposa per als més petits una nova manera d’apropar-se al pessebrisme, inspirada en el retallable de Nadal que elabora la Federació Catalana de Pessebristes amb la col·laboració del Club Súper 3 –els nens que visitin qualsevol exposició d’associacions federades, ensenyant el carnet de súper el rebran–.

Col·laboració amb la Federació Catalana d’Entitats Catifaires

A més, en aquesta edició de Working progress de pessebres s’ha comptat amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, que han elaborat una catifa que representa un naixement i que estarà exposada juntament amb els pessebres. “Ha estat una gran col·laboració i tenim ganes de repetir i de fer més coses”, reconeix Català.

El working progress és un projecte que engresca tant el públic, com els mateixos pessebristes que han gaudit amb el contacte amb els visitants. “A les associacions federades els anima la idea i ja hem començat a pensar idees per a una propera edició, que se celebrarà d’aquí a dos anys”, explica el president dels pessebristes catalans.

Projectes no en falten a la Federació Catalana de Pessebristes, que com és habitual aquest mes ha presentat el nou número de la revista Naixement, revista anual que presenta articles sobre el fet pessebristic, com ara l’article de Laura Golanó i Benavent, professor de la Universitat Ramon Llull, conegut per la seva reinterpretació del pessebre, que recrea escenes socials d’actualitat, o la relació entre el pessebre i el fet associacionista, a càrrec de Josep Viana, president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. la revista es pot comprar al mateix Centre d’Artesania de Catalunya o des de la web de la federació.

A més, la federació ha actualitzat l’aplicació per a telèfons mòbils pessebresCAT, on s’hi troben totes les exposicions, amb la ubicació de totes elles i els horaris. Un any la Federació Catalana de Pessebristes posa sobre la taula un bon nombre d’eines per tal que els amants del pessebre gaudeixin de la tradició. Podeu consultar el programa de mà, en el document adjunt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa