El Taller Escola Sant Camil va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2016 en la categoria Cultura Popular i Tradicional per l’organització del Pessebre Vivent de la Torre del Suro. Convertint les persones amb discapacitat intel·lectual en protagonistes de la representació, s’aconsegueix millorar el seu arrelament al barri del Guinardó i eliminar els prejudicis que encara sofreixen. Tot plegat amanit per una excel·lent posada en escena que meravella les persones que, des de l’any 1993, hi assisteixen.
El programa de la 24a edició del pessebre vivent presenta importants novetats. Per primera vegada en tota aquesta trajectòria, els actors del Taller Escola Sant Camil interpretaran lluny del Guinardó. Convidats per l’entitat Amics de Corbera, el 17 de desembre (18:00h) escenificaran escenes bíbliques del Pessebre Vivent del municipi llobregatí. Tres dies més tard, els corberins retornaran la visita (20 de desembre, 18:00h) assistint a la representació única (i gratuïta) del Pessebre Vivent de la Torre del Suro. Es recomana que es comenci el recorregut accedint per la Casa Modernista de Sant Camil (Carrer Sales i Ferré, 60).
La col·laboració entre el Taller Escola Sant Camil i Amics de Corbera vol donar més notorietat al Pessebre Vivent de la Torre del Suro i reafirmar el compromís social de les dues organitzacions. Els detalls d’aquesta col·laboració es donaran a conèixer en l’acte d’agermanament entre les dues institucions, que tindrà lloc dilluns 11 de desembre (12:00h) al Casal de barri del Mas Guinardó.
Entre l’11 de desembre i el 8 de gener, el mateix recinte acollirà l’exposició El Pessebre Vivent de la Torre del Suro vist per Fernando Marín Blanco. Serà la primera vegada que un artista no fotògraf expressi les emocions que ha provocat en ell la representació de l’espectacle.