Tornaveu
Les exposicions pessebristes, protagonistes del Nadal a La Casa dels Entremesos

Una de les exposicions pessebristes més singulars que es poden veure a Catalunya és el Pessebre popular i humorístic de La Casa. Plana n’explica ens seus orígens: “Quan fa vuit anys vam començar a organitzar-lo, algunes persones van ser molt crítiques. Ara ja gaudeix de plena acceptació”. Els visitants podran veure gairebé tots els elements d’imatgeria de La Casa dels Entremesos en un pessebre de tall transgressor. Entre altres, s’hi podrà veure la víbria barcelonina esbarallant-se amb un tió, o bé els Gegants de la Caritat mirant el mòbil i fumant-se una cigarreta.

Gràcies a la col·laboració entre la Federació Catalana de Pessebristes i l’APCV, es podran veure a La Casa dels Entremesos dues altres exposicions. Com ja és tradicional, l’Escola-Taller de Pessebres de Barcelona presentarà els diorames que han creat els alumnes durant aquest curs: l’anunciació de la bonanova, el naixement de Jesús, el viatge dels Reis Mags, l’actuació del Rei Herodes i moltes altres escenes bíbliques. En un registre molt diferent, la federació pessebrista tornarà a celebrar una nova edició del Working progress pessebre. La iniciativa, que ha tingut molt èxit els darrers anys, permet seguir la construcció d’un diorama en dotze passos.

Com a novetat d’aquesta temporada nadalenca, enguany La Casa dels Entremesos oferirà una exposició del vestuari de l’Esperit de Nadal i el seguici que l’acompanya. Impulsat per l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella, aquest capgròs va acompanyat per una dotzena de dansaires d’esbarts barcelonins, vestits a semblança de cadascun dels mesos de l’any. L’exposició permetrà veure per primera vegada el vestuari –dissenyat per Montse Ginesta—fora del context de la cercavila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa