Tornaveu
La 46a trobada de Pessebristes reivindica el seu paper dins la cultura popular

La temporada de fer pessebres no comença dues setmanes abans (ni probablement dos mesos abans) del que en diem “posar el pessebre”. Les creacions dels pessebristes comporten mesos de preparació, recerca de materials, figuretes, etcètera. Ara bé, a punt d’arribar a l’últim trimestre de l’any, la seva activitat s’intensifica, i res millor per escalfar uns motors que ja estan ben engreixats que la trobada anual de pessebristes, que enguany se celebrarà a Castellterçol, diumenge 2 d’octubre.

La 46a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears plantejarà un dia farcit d’activitats per als pessebristes i cal destacar que Castellterçol hi dedicarà il·lusió i esforços en una jornada que s’iniciarà a les 9h, amb la recollida de credencials, l’esmorzar i la recepció de l’Ajuntament a la seu de l’Agrupació Pessebrista de Castellterçol (plaça dels Estudis, 1), que es coneix com les Escoles Velles, tot seguit i al mateix emplaçament es podrà gaudir de la visita d’una exposició de pessebres realitzada per a l’ocasió, així com una altra mostra a l’Espai Franc i una visita al pessebre de l’Església. Els pessebristes també podran visitar el Museu Casa Prat de la Riba i assistir, a les 12h, a la missa de l’Església Parroquial amb cants de l’Escolania i la Coral de Castellterçol.

Tot seguit, i en una unió de cultura popular que cal agrair als organitzadors de la trobada d’enguany, l’Agrupació de Pessebristes de Castellterçol, a la plaça de l’Ajuntament hi haurà una ballada dels gegants locals i al Pavelló Municipal l’Esbart de Castellterçol oferirà una actuació, que anirà seguida del dinar de germanor, els parlaments, i l’intercanvi d’obsequis i entrega del fanalet. Podeu trobar més informació al document adjunt.

Les inscripcions per a la trobada es poden fer fins al 25 de setembre i el seu preu és de 40 €, incloent-hi l’esmorzar, dinar i totes les activitats; 15 € per als infants.

La 46a Trobada de Pessebristes de Catalunya i les Balears compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellterçol, la Federació Catalana de Pessebristes i la Diputació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa