Tornaveu
Èxit de participació en la 45a Trobada de Pessebristes

La 45a Trobada de pessebristes de Catalunya s’ha celebrat el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre a Olot (La Garrotxa), amb bon èxit de participació, unes 400 persones hi ha participant, acollint membres de les entitats tant del Principat, com de la Catalunya Nord i d’Andorra.

El dissabte 3 es va destinar a la divulgació, foment, la formació i enaltiment del fet pessebrista. Una jornada cultural, oberta a les entitats i al públic d’arreu, seguidor o no del pessebrisme. De la jornada cal destacar una taula rodona per debatre el futur i present del pessebrisme català, on han estat presents Albert Català, president de la Federació Catalana de Pessebristes o Pere-Joan Pujol, vicepresident segon de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, entre d’altres. A més, al llarg d’aquesta jornada s’ha convocat una mostra d’entitats destinada al fet que les entitats federades poguessin divulgar la seva feina en el món del pessebrisme: editatge de publicacions, figures de pessebre, i donar a conèixer les propostes per aquest Nadal. En aquesta línia, hi ha hagut una fira-mercat, oberta a tothom, de productes pessebrístics. Ja des d’un punt de vista més específic s’ha realitzat un taller de modelatge, on els assistents han après sobre l’artesania de les figures i la imatgeria de fusta, el modelatge en fang i el pintat i l’acabat de les figures i altres elements del pessebre.

Com ja és costum, el diumenge ha estat una diada festiva, amb activitats per als membres de la federació Catalana de Pessebristes, com ara una pujada al Volcà Montsacopa, una visita guiada al Museu dels Sants o una missa cantada a l’església de Sant Esteve, entre d’altres activitats.

La jornada, organitzada per l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa i la Federació Catalana de Pessebristes, ha acabat amb un dinar de germanor on s’ha fet un intercanvi de regals, l’entrega dels Farcells dels Pastors, i el traspàs del fanalet a Castellterçol, que acollirà la 46a trobada el proper 2016.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa