Tornaveu
Els pessebres vivents es modernitzen

Navata va acollir l’Assemblea General Ordinària 2017 de l‘Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC). 200 persones, representant 30 pessebres diferents, es van reunir el 26 de març al municipi empordanenc per debatre el present i futur del col·lectiu. La trobada va ratificar l’admissió de les dues darreres entitats que han decidit afegir-se a la Coordinadora: el Pessebre Vivent de Vilavenut i el Pessebre Vivent de Sant Martí Vell. Amb la incorporació d’aquestes dues entitats gironines, la l’ACPVC ja agrupa 42 pessebres associats.

Entre els projectes desenvolupats durant les festes nadalenques 2016-2017, l’Assemblea va destacar-ne dos: la creació d’una aplicació mòbil disponible per Apple i Android, i la venda d’entrades online. Amb aquestes dues iniciatives, tot aprofitant l’empenta creada pel 25è aniversari de la Coordinadora, s’ha volgut actualitzar adaptar aquesta als nous temps. L’APP de la Coordinadora també ha estat funcionant al màxim rendiment per seguir totes les informacions, horaris i actuacions de les entitats que formen part de la Coordinadora a través de l’aplicació mòbil, i han superat el centenar de baixades per als diferents sistemes operatius de mòbil. Per altra banda, s’han venut 2.653 entrades en el primer any d’entrada en funcionament de la venda online en la campanya 2016-2017, en els 12 pessebres que si van acollir.

Tampoc va passar per alt l’èxit del IV Concurs de Dibuix Infantil de Pessebres Vivents, que gràcies a la presentació de 572 dibuixos provinents d’arreu de la geografia catalana, ha assolit un nou èxit de convocatòria. El lliurament de premis i diplomes dels guanyadors es va celebrar el 18 de febrer al teatre del Poble Espanyol. En la categoria A (de primer a tercer de primària), el premi va recaure en la vallenca Laura Ruiz; en la categoria B (de quart a sisè de primària), l’olotina Marta Asperó es va fer mereixedora del reconeixement.

Finalment, l’Assemblea General va aprovar les principals línies d’actuació que guiaran l’entitat l’any 2017, i que trobaren en el Dia de l’Associacionisme Cultural (4 de juny) la primera cita que convé reservar a l’agenda. Aquesta és la data escollida per celebrar la 3a Trobada de Pessebres Vivents, que enguany tindrà lloc al monestir de Montserrat.

25 anys de l’ACPVC

L’any 1983 Francesc Parcerisas impulsa una primera reunió al poble de Fals (Bages) aplegant un grup de persones vinculades en diferents pessebres vivents. No serà fins al març de 1991 que, en una trobada convocada per Esteve Albert a Santa Maria de Miralles (Igualada), Josep Benet, de Tona, i Miquel Riba, de les Gunyoles, plantegen la conveniència d’una associació que aplegués totes les entitats que tinguessin els pessebres vivents com a principal línia d’actuació.

La proposta va ser acceptada i es va nomenar una comissió gestora formada per Josep Benet, Miquel Riba i Francesc Parcerisas, que seria l’encarregada de redactar els estatuts i convocar una assemblea amb tots els pessebres interessats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa