Tornaveu
Els pessebres vivents celebren la 8a Trobada a Brunyola
El castell de Brunyola, a la Selva, ha acollit aquest dissabte 3 de setembre la 8a Trobada de Pessebres Vivents de Catalunya, un espai de germanor i de formació i que serveix per iniciar els preparatius de la pròxima temporada, en què es preveu recuperar el cent per cent de les representacions i les bones xifres de públic. La Federació dels Pessebres Vivents també presentarà una nova eina per donar a conèixer aquesta tradició nadalenca per excel·lència dins i fora de Catalunya.

La trobada ha aplegat unes vuitanta persones provinents d’algunes de les 49 entitats que formen part de la Federació dels Pessebres Vivents. Ha estat la primera trobada amb plena normalitat després de dos anys, i per això enguany des de la Federació el principal objectiu era més que mai poder trobar-se sense pantalles entremig ni limitacions d’aforament, compartir experiències i estrènyer els llaços.

La cita ha tingut també una vessant formativa, amb la realització d’un taller d’escenografia i construcció de decorats amb poliuretà expandit, porexpan i llums leds, i amb una xerrada a càrrec de l’escriptor i historiador i catedràtic Jordi Galves sobre dues de les escenes molt habituals en les representacions, com són l’Anunciació i l’Adoració dels Reis.

Pròxima temporada

Amb aquesta cita, els pessebres vivents escalfen motors de cara al nou curs, en què esperen recuperar les prop de cinquanta representacions arreu de Catalunya i el públic. “L’any passat van tenir aforaments limitats i alguns pessebres vivents es van haver de suspendre quan ja havien començat les representacions o faltaven poc dies”, explica Àngels Serentill, presidenta de la Federació. Va ser el cas de Celdrà, Jesús, Manresa, Sant Quintí de Mediona, Sant Martí Vell o Vila de Rupit. Tot i així, es van poder fer 39 pessebres, que van rebre prop de 78.000 persones. “Aquest any les previsions són de normalitat total i confiem a arribar als 130.000 visitants que vam tenir l’any 2019, una xifra rècord en tota la història dels pessebres”.

A més, Serentill avança per aquesta temporada estrenaran una nova eina que pretén “fer conèixer els nostres pessebres a gran escala més enllà de les nostres fronteres, és a dir, arreu de Catalunya però també a nivell espanyol i europeu”.

Des de la Federació també es continuarà apostant per les eines telemàtiques: es reforçarà la visibilitat a les xarxes socials (per exemple, al canal Pessebre Vivents TV, que es va estrenar l’any 2020 per oferir càpsules, documentals i pel·lícules) i es consolidarà el sistema de venda i adquisició d’entrades en línia, que en els últims dos anys s’ha disparat i ja ofereixen la majoria dels pessebres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa