Si vivent significa “amb vida”, aquest pessebre ho és més que cap altre. Format íntegrament per persones amb discapacitats intel·lectuals, ideat precisament per fomentar la seva participació en la vida veïnal i millorar-ne l’autonomia, és un magnífic exemple del poder de l’associacionisme cultural com a eina d’adaptació social. Els principals responsables d’aquesta escenificació, que enguany ja viurà la 23a edició, són els membres del Taller Escola Sant Camil, ubicat al Guinardó.

L’escenificació tindrà lloc el dimecres 21 de desembre (18:00h) a la Torre del Suro del barri barceloní (18:00h). Es recomana que s’iniciï el seu recorregut accedint per la modernista Casa del Repòs de Sant Camil (Carrer Sales i Ferré, 60). No teniu excusa: anar-hi és participar en una bona causa i l’entrada és gratuïta. Amb l’objectiu de fomentar l’assistència d’un nombrós públic, s’ha organitzat un Concurs Instagram que premiarà la fotografia més votada, la més divertida i la més original.

Alerta! Que els mateixos actors siguin el principal motiu de l’obra no significa que l’escenificació descuidi els elements tècnics i logístics. El Taller Escola Sant Camil ha preparat un complex joc d’il·luminació per introduir el públic en els eclèctics motius (oficis perduts, bíblics, costumistes…) que seran representats.

Paral·lelament, es podrà visitar l’exposició fotogràfica “El Pessebre Vivent vist per…” fins al 9 de gener al Casal d’entitats del Mas Guinardó. Cada edició del Pessebre Vivent encarrega a una persona o grup que caci les millors instantànies de l’actuació, i aquest any l’honor ha recaigut en Grup de Fotografia Rocaguinarda, constituït el 2012 i especialitzat a retratar la realitat quotidiana des de perspectives originals.

Des de 1962, el Taller Escola Sant Camil dóna atenció a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment atén a 74 persones mitjançant el Servei de Teràpia Ocupacional i el Servei d’Orientació i Inserció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa