Tornaveu
El 28 de desembre torna la 2a Nit del Pessebre
Rutes nocturnes pels pessebres i diorames instal·lats a diversos espais, actuacions musicals, recitals de poemes, nadales, room scape, sopars i moltes sorpreses. La 2a edició de la Nit del Pessebre tornarà a convidar tothom a visitar les exposicions en horari nocturn i a gaudir, al mateix temps, d’una àmplia varietat propostes. Unes 25 entitats d’arreu de Catalunya participaran en la iniciativa que organitza la Federació Catalana de Pessebristes.

Després de la bona acollida de l’any passat, aquest Nadal torna la segona edició de la Nit del Pessebre. Serà el pròxim dissabte 28 de desembre, i es farà a unes 25 ciutats i localitats catalanes. L’objectiu, segons explica el president de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, és oferir una nova mirada al pessebrisme i donar a conèixer aquesta tradició a un públic més ampli: “La nit, per si és especial. Les coses es veuen diferents. Això passa en tots els àmbits. També volem que ho sigui en el Pessebrisme. Contemplar els diferents muntatges a la matinada ens pot fer reflexionar, tot transportar-nos a una altra dimensió”.

Concerts, ruta de pessebres i sopars

Entre les diverses iniciatives d’aquesta Nit, destaquen les rutes nocturnes que es faran al Vendrell i a Castellterçol, i que conviden a recórrer diversos indrets on hi ha instal·lats pessebres o diorames. Així, a la capital del Baix Penedès els visitants podran descobrir pessebres monumentals, muntatges de petit format en els aparadors i figures als balcons del carrer major, per acabar amb poemes, nadales i pica-pica.

Per la seva banda, els pessebristes de Castellterçol, que enguany celebren el 75 aniversari, acompanyaran al públic en una ruta per la mostra de diorames exposada a la seva seu, el pessebre gegant de la Plaça de l’Ajuntament –elaborat amb la col·laboració del infants del poble–, i també als que s’han repartit per carnisseries, perruqueries i altres botigues de la localitat. Després, hi haurà un Kahoot, room scape, xocolatada, etc.

Però el programa de propostes és molt ampli i variat. Hi haurà també (des del vespre i fins la 1 de la matinada) recitals improvisats de Nadales i havaneres i cantautors a Badalona, concert de Jazz a Sabadell, gralles i timbals a Vilamajor, música, nadales i versos a Tarragona, o el concurs familiar “El muntatge del pessebre”, organitzat l’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa. I el Museu del Pessebre de Catalunya, a Montblanc, convidarà els visitants a descobrir la mostra de diorames entre personatges de pessebre de carn i ossos, i entre esquetxos de l’obra Els Pastorets o l’Adveniment de l’Infant Jesús, de Folch i Torres, amb la Colla Infantil dels Pastorets de Montblanc.

Són prop de 25 propostes, que volen reivindicar el pessebrisme com una activitat lúdica i social i per a tota mena de públic.

Consulta en aquest enllaç el programa de pessebres per aquest Nadal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa