Tornaveu
Descobrir el Pedraforca visitant el pessebre del Museu Frederic Marès

Per arribar al pessebre, abans cal fer un recorregut pel pati del museu, ambientat com un bosc de la zona i creat per l’equip de paisatgistes format per Ignasi Bisbe, Mireia Cardús i Mònica Luco. D’aquesta manera, l’espai gòtic del museu s’integra amb el pessebre per convertir-ho en una experiència immersiva.

El pessebre, que el 2017 es va incorporar al programa oficial de Nadal de Barcelona, compta amb les tres escenes imprescindibles: el naixement amb el nen Jesús, Sant Josep, la Mare de Déu i el bou i la mula; l’anunciació dels pastors; i la cavalcada dels Reis. La visita al pessebre es completa, en un ambient purament nadalenc, amb les cantades de nadales i els concerts de cant coral que hi faran diverses entitats de la ciutat els caps de setmana. I el dissabte 29 de desembre es farà a tot Catalunya la Nit dels Pessebres, que al Marès se celebrarà amb un horari especial de visites i un parell de col·loquis sobre aquesta tradició tan arrelada.

A banda de visitar el pessebre, hi ha diverses activitats complementàries programades. El dia 23, coincidint amb la inauguració, es farà un concert inaugural a càrrec de la Coral Sant Jordi. Dijous 13 de desembre se celebrarà el col·loqui El pessebre i el Nadal català, amb Josep Fornés, director del Museu Etnològic i de Cultures del Món, i Josep Maria Porta, president de l’Associació de Pessebristes de Barcelona.

Dissabte 29 de novembre serà el torn del col·loqui El pessebre i els pessebristes’, a càrrec de Josep Fornés, director del Museu Etnològic i de Cultures del Món i Albert Català i Pou, president de la Federació Catalana de Pessebristes. I des del 30 de novembre fins al 5 de gener, cada divendres i dissabte es podrà gaudir de l’actuació de diverses corals infantils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa