Tornaveu
Castellterçol es bolca en la 46a Trobada de Pessebristes

La Trobada anual de Pessebristes de Catalunya i les Illes Balears, que es va celebrar diumenge 1 d’octubre, va esdevenir no només l’acte inaugural de la campanya de pessebrista, sinó també una gran celebració de la cultura popular, que va acollir diverses actuacions de grups de Castellterçol, poble on es va dur a terme. “Estem molt satisfets de l’acollida per part del poble, fins i tot hi va haver anècdotes divertides com la protagonitzada per membre de l’Agrupació Pessebrista de Castellterçol que a més de participar en els actes, era membre de la colla de gegants que ens van fer una ballada, i de l’esbart del poble”, explica satisfet Albert Català Pou, president de la Federació de Pessebristes de Catalunya.

Gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de la població, es va gaudir d’una jornada festiva que es el tret d’inici de la temporada pessebrista. Així doncs, després de la recollida de credencials, els membres de trenta-cinc associacions de pessebristes de Catalunya i les Illes Balears van visitar l’exposició de pessebristes a la seu de l’Agrupació Pessebrista de Castellterçol, una altra mostra a l’Espai Franc i una visita al pessebre de l’església. A més, els participants van poder visitar el Museu Casa Prat de la Riba i assistir a les 12h, a la missa de l’Església Parroquial amb cants de l’Escolania i la Coral de Castellterçol.

Passat el migdia la plaça de l’Ajuntament va ser l’escenari de la ballada dels gegants locals i al Pavelló Municipal, l’Esbart de Castellterçol va oferir una actuació seguida del dinar de germanor, que va aplegar prop de dues-centes cinquanta persones, l’intercanvi d’obsequis i l’entrega del fanalet. A més, es va repartir a les associacions els retallables per a infants que, conjuntament amb el Club Super 3, cada any la federació edita, aquest any obra de la mallorquina Margalida Bover i Soler. “El retallable és tota una tradició, ja les associacions el repartiran entre els nens que visitin les exposicions, però també els grans en fan col·lecció”, explica rialler en Català Pou.

Una temporada intensa

Si bé la feina de les associacions federades i dels seus membres comença mesos abans, la 46a Trobada de Pessebristes de Catalunya marca l’inici de temporada pessebrista. Com és habitual la federació busca una activitat innovadora i per al gran públic que apropi l’art de fer pessebres. Enguany, amb la col·laboració de la Fundació Folch i Torres i la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, s’exposaran des del 3 de desembre al hall de l’Ajuntament de Girona setze diorames que representen les setze escenes del Pastorets de Folch i Torres, dels quals se celebra el centenari de la primera representació.

A més, aquest any també Girona acollirà la 16a biennal del pessebrisme, “una gran oportunitat per comprovar l’estat del pessebrisme”, segons exposa el president de la federació de pessebristes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa