Tornaveu
Arrenca una nova temporada dels pessebres catalans
Prop de 30 entitats i unes 220 persones van celebrar aquest diumenge 29 de setembre a Vilassar de Mar la trobada anual de la Federació Catalana de Pessebristes, un acte que serveix per estrènyer llaços i compartir experiències, i sobretot per donar el tret de sortida a la campanya de Nadal. Entre les activitats previstes, tornarà el 28 de desembre la Nit del Pessebre, una proposta que convida al públic a gaudir, de nit i fins a la matinada, de les creacions elaborades per les 67 associacions catalanes, acompanyats de música, xerrades i altres activitats.

Fer valdre l’àmplia tradició pessebrista, però també la marinera i la floricultura, de Vilassar de Mar han estat els objectius de la 49a trobada que s’ha celebrat aquest diumenge a la població del Maresme. Organitzada per l’Associació de Pessebristes i Modelistes de Vilassar i la Federació Catalana de Pessebristes, a la festa s’han sumat entitats de cultura popular de la vila, des dels gegants fins dracs i bèsties de foc.

La jornada va començar amb la recepció dels presidents a la plaça Picasso per l’alcalde, Damià Delclot, i el president de la Federació, Albert Català, i de l’associació de Vilassar, Cinto Tomàs, qui van desitjar uns bons èxits als pessebristes. El programa va continuar amb actuacions de les colles festeres del poble, una visita pel nucli antic, una representació de teatre i concert de coral, i visita a l’exposició de pessebres.

Al migdia hi va haver el tradicional dinar de germanor, al mercat de la Flor. I a la tarda es va fer l’acte de cloenda, amb l’intercanvi d’obsequis entre les entitats assistents. Es va repartir també el retallable infantil que els nens socis del Club Súper 3 rebran si ensenyen el seu carnet a les diferents exposicions de pessebres d’entitats federades. Un retallable dissenyat per Josep Rivas, membre de l’associació de Vilassar.

El president de la Federació va destacar la importància que té a casa nostra el moviment pessebrista, com a part del teixit associatiu cultural de Catalunya. I va recordar que la trobada significa l’inici oficial de curs pel pessebrisme a Catalunya i en vigílies de la festa del Patró dels pessebristes Sant Francesc d’Assis, el pròxim 4 d’octubre.

La festa va cloure amb el simbòlic relleu de l’organització de la pròxima Trobada de Pessebristes, que serà la 50 edició, que tindrà lloc l’any 2020 a la ciutat de Terrassa, organitzada per l’Associació de Pessebristes d’aquesta ciutat del Vallès Occidental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa