Tornaveu
Accent català en la nova direcció de la Federació Internacional de Pessebrisme
El 22è Congrés Internacional de Pessebrisme, que se celebrarà a Andalusia l’any 2023; la commemoració del 800 aniversari del primer pessebre de la història i l’impuls de la candidatura del pessebrisme com a patrimoni immaterial per la UNESCO. Aquests són els principals reptes de la nova junta directiva de la Universalis Foederatio Praesepistica, la UN-FOE-PRAE, entitat que aglutina 21 organitzacions pessebristes d’arreu del món. Albert Català ha estat escollit president de l’entitat, i estarà acompanyat en l’equip directiu per dos companys de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, Josep Maria Porta, secretari de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, en la vocalia primera, i Antoni Garí, en tresoreria.

Albert Català, que assumirà la presidència de la UN-FOE-PRAE l’1 de gener de 2021, explica que, més enllà d’aquests grans projectes concrets, l’objectiu de la legislatura és “donar un impuls a la federació internacional” per tal de donar-li visibilitat i que aquesta compleixi la seva finalitat de promocionar la tradició del pessebrisme arreu del món.

Per això, afegeix que el primer pas serà treballar per aconseguir “una junta més dinàmica i activa i participativa”, apostant pel treball en comissions i també “aprofitant les plataformes de comunicació en línia per dur a terme reunions periòdiques”.

Català, qui és també tresorer de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, explica que altres propostes passen per modernitzar la pàgina web de l’entitat i impulsar les xarxes socials, publicitar les activitats de cadascuna de les entitats membre de la Federació i també fomentar les relacions amb els directors de cultura de la Unió Europea, per tal de poder tirar endavant projectes internacionals.

La UN-FOE-PRAE, fundada a Barcelona l’any 1952, està integrada actualment per 21 associacions pessebristes d’Europa, Estats Units, Argentina i Brasil. La seva principal activitat és la celebració del Congrés Internacional, que reuneix col·leccionistes, experts i aficionats del pessebrisme. La darrera edició del Congrés va ser el passat mes de gener Aachen (Alemania), i va reunir prop de 350 participants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa