Tornaveu
Accent català en la nova direcció de la Federació Internacional de Pessebrisme

Albert Català, que assumirà la presidència de la UN-FOE-PRAE l’1 de gener de 2021, explica que, més enllà d’aquests grans projectes concrets, l’objectiu de la legislatura és “donar un impuls a la federació internacional” per tal de donar-li visibilitat i que aquesta compleixi la seva finalitat de promocionar la tradició del pessebrisme arreu del món.

Per això, afegeix que el primer pas serà treballar per aconseguir “una junta més dinàmica i activa i participativa”, apostant pel treball en comissions i també “aprofitant les plataformes de comunicació en línia per realitzar reunions periòdiques”.

Català, qui és també tresorer de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, explica que altres propostes passen per modernitzar la pàgina web de l’entitat i impulsar les xarxes socials, publicitar les activitats de cadascuna de les entitats membre de la Federació i també fomentar les relacions amb els directors de cultura de la Unió Europea, per tal de poder tirar endavant projectes internacionals.

La UN-FOE-PRAE, fundada a Barcelona l’any 1952, està integrada actualment per 21 associacions pessebristes d’Europa, Estats Units, Argentina i Brasil. La seva principal activitat és la celebració del Congrés Internacional, que reuneix col·leccionistes, experts i aficionats del pessebrisme. La darrera edició del Congrés va ser el passat mes de gener Aachen (Alemania), i va reunir prop de 350 participants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa