Tornaveu
36 poblacions de Catalunya tindran Pessebres Vivents
Després d’un Nadal 2020 marcat per les restriccions de la Covid-19, enguany la cultura popular comença a recuperar una certa normalitat, tot i que cal seguir mantenint les mesures de seguretat sanitària i ser prudents en els contactes socials. Però un Nadal sense un pessebre vivent és un Nadal coix… Per això la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya reprendrà l’activitat aquestes festes amb escenificacions a 36 poblacions de Catalunya, després que l’any passat la pandèmia obligués a cancel·lar totes les representacions, amb l’excepció de Maçanet de la Selva i Sant Feliu de Llobregat. Per garantir l’aforament, cal comprar les entrades al web de la Federació.

Barcelona aglutina la majoria de representacions amb funcions a les poblacions de Cànoves i Samalús, Canyelles, Corró d’Avall, Els Prats de Rei, La Torreta, Les Gunyoles d’Avinyonet, Les Torres de Fals, Manresa, Martorelles, Premià de Dalt, Sant Feliu de Llobregat, Sant Feliu del Racó, Sant Fost de Campsentelles, Sant Quintí de Mediona, Tona, Vila de Rupit i Viladecans. A la demarcació de Girona es faran escenificacions a Bàscara, Breda, Brunyola, Calonge, Castell d’Aro, Celrà, Fontcoberta, Joanetes, Maçanet de la Selva, Pals, Sant Martí de Llémena, Sant Martí Vell, Vila-Sacra i Vilavenut. I a les terres de Tarragona hi haurà Pessebres Vivents a La Pobla de Montornès, Masia de Castelló, Salou, Sant Jaume des Domenys i Sant Quintí de Mediona.

Àngels Serentill, presidenta de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, destaca la il·lusió de totes les organitzacions, entitats, figurants i voluntaris en un any en què el 70% dels pessebres vivents de la federació reprenen de nou l’activitat. Unes representacions que mantenen la bona salut d’aquesta tradició, que aplega moltes famílies i que té com a gran al·licient la descoberta de poblacions amb paratges naturals o històrics emblemàtics com els nuclis antics de Pals, Castell d’Aro o Bàscara, el nucli despoblat de les Masies de Castelló a Vandellós, el monestir de Sant Salvador de Breda, el Castell de Calonge, Les Torres del Castell de Fals o l’aqüeducte del segle XVII en el qual es fa el Pessebre Vivent del Pont Llarg de Manresa.

Enguany la temporada de Pessebres Vivents de la Federació tindrà com a efemèride la celebració dels cinquanta anys dels pessebres d’Els Prats de Rei i Tona. En aquest últim, segons explica Josep Benet, president del Pessebre Vivent de Tona, l’edició d’enguany que es farà els dies 19 de desembre i 2 de gener, tindrà com a novetat especial que “els visitants podran gaudir del mateix pessebre de sempre en l’emblemàtic parc natural de les Feixetes, però en un ambient diferent i en horari de matí, a diferència d’altres anys que es feia al vespre”.

Feu clic aquí per consultar totes les representacions poble a poble

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa