Tornaveu
El patrimoni musical dels Països Catalans torna a citar-se a l’Ebrefolk

Tot a punt per al Festival Ebrefolk, que enguany arriba a la seva onzena edició difonent el patrimoni musical de les terres de parla catalana. Impulsat per Espai de So i Rondalla dels Ports, el Campus de Patrimoni Etnomusical de les Terres de l’Ebre, Nord del País Valencià i Matarranya, arrencarà motors el pròxim 30 de juny i l’1 de juliol a La Jana (País Valencià), el dia 2 de juliol es traslladarà a Pena-Roja de Tastavins (Aragó), i del 6 al 9 de juliol el festival es traslladarà a Móra d’Ebre (Catalunya). 

Entre els actes destacats d’aquest festival hi ha la presentació de projectes i publicacions de música i cultura popular (plaça Major de Jana, divendres 30 de juny a les 20 h), amb un sopar i vetllada de romanceres i raperes. L’endemà, dia 1 de juliol, hi haurà tallers de castanyetes, guitarra i guitarró i balls de jota de Mallorca. Al vespre, un sopar de germanor i posterior Boreo a la plaça, amb Rondalles dels Ports i Sonadors de Llevant.

A Pena Roja de Tastavins, diumenge 2 de juliol hi haurà cercavila amb gaiters del Baix Aragó, taller de Ball tradicional del Matarranya i ronda d’albades de Pena Roja amb gaiters i rondalla. Després hi haurà dinar popular, i presentació del “Método de guitarrico o requinto aragonés”.

Els dies més intensos del programa seran a Móra d’Ebre, entre el 6 i el 9 de juliol, al teatre Llanterna i a la plaça de Dalt. El Ball de Coques de Móra tindrà força protagonisme, amb tallers tots els dies, però també es podrà aprofundir en el ball de Mateixes (Mallorca), el guitarró triple i les cançons per als balls i les rondes. Però també hi ha espai per als tallers d’instruments de percussió com la pandera i les castanyetes, però també per a balls com el fandango valencià. Tot plegat, amb tardes més teòriques amb conferències i xerrades, i nits carregades de música i visites nocturnes al centre històric de Móra.

Consulteu aquí tota la programació

L’organització explica que el Campus un reflex d’allò que han viscut moltes expressions de la cultura popular d’arrel tradicional a casa nostra: “Ens han arribat exhaustes i gairebé extintes a l’era actual de la globalització i, uns anys després, han estat motiu de redescobriment per una part de la societat, que s’ha emmirallat en elles com un producte de la seva idiosincràsia i, xino-xano, han iniciat una nova revifalla embolcallada d’altres valors i funcions”. En aquest sentit, Les Terres de l’Ebre, del Maestrat i del Matarranya gaudeixen d’una cultura tradicional rica i diversa que, molt sovint, ha esdevingut popular, gràcies, essencialment, a la voluntat i la capacitat integradora que és inherent en aquest tipus de manifestacions.

Us podeu inscriure a l’Ebrefolk en aquest enllaç

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa