Tornaveu
Una viquimarató per fer créixer els continguts en cultura popular

Barcelona té actualment un ampli ventall d’entitats i associacions que, al voltant de la cultura popular, desenvolupen les seves activitats en els carrers i les places de la ciutat al llarg de tot el calendari anual. Ens referim a col·lectius com geganters, castellers, sardanistes, puntaires, dansaires de l’àmbit tradicional, festers, diables, tabalers, glosadors i cantaires, etc. Tots ells conformen, gràcies a la realització de les seves respectives activitats, el que anomenem Patrimoni immaterial de la nostra cultura i ens fan singulars com a ciutat i com a país.

La Viquimarató Som cultura popular és una activitat organitzada per Amical Wikimedia l’ICUB amb l’objectiu d’actualitzar, ampliar i crear articles sobre aquesta temàtica a la Viquipèdia. Se celebrarà el diumenge 24 de gener d’11h a 14h a la Biblioteca Ignasi Iglesias- Can Fabra de Barcelona. Carrer del Segre, 24. Encara sou a temps d’apuntar-vos-hi escrivint un correu a [email protected]. Els participants han de dur portàtil.

L’objectiu d’articular un punt de trobada i generar un autèntic trànsit d’idees i informació entre tots aquests col·lectius, neix la Mostra del patrimoni immaterial a Barcelona: Som Cultura Popular que tindrà lloc del 21 al 24 de gener de 2016 a Sant Andreu, amb un epicentre d’activitat ben marcat a l’Espai de Fabra i Coats, Can Fabra i els seus voltants.

Més enllà de la trobada, per ella mateixa, la Mostra pretén despertar la curiositat entre sectors i motivar-ne les interconnexions en favor d’una transversalitat major. Això explica el perquè aquesta trobada s’adreça a les entitats del sector i als prop de 117.000 practicants que hi ha actualment a Barcelona i, per extensió, a totes les federacions i confederacions d’àmbit nacional, així com als estudiosos, antropòlegs i etnògrafs d’arreu del país.

En aquest sentit, el binomi que formen festa i museologia és una referència atesa la seva capacitat d’aproximar, en primer terme, i de fusionar en última instància els interessos dels activistes culturals i la comunitat científica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa