Tornaveu
Un projecte internacional farà un inventari del patrimoni cultural immaterial de la Vall d’en Bas

Aquest inventari, el primer que es fa d’aquestes característiques, serà el punt de partida per a fer una diagnosi de futur del model de vall que es vol aconseguir en els pròxims anys. L’aspecte nou de l’inventari no es fa sobre un sector concret del territori sinó sobre la totalitat del municipi.

El projecte ha nascut a partir de la participació de Catalunya a la darrera edició del Smithsonian Folk Festival, que va comptar amb la presència, entre d’altres, d’artesans de la Vall d’en Bas. La idea del projecte és posar a disposició de la ciutadania el resultat de la radiografia del patrimoni intangible de la Vall d’en Bas.

Durada inicial de dos anys

Els promotors del projecte preveuen que tingui una durada inicial de dos anys, tot i que aquest tipus d’inventaris estan en constant actualització. La iniciativa pretén fer valdre el territori de la Vall d’en Bas, per la gran activitat associacionista que s’hi viu i pel fet que està format per set pobles, cadascun d’ells amb les seves particularitats. Aquesta diversitat li confereix al territori unes característiques que el fan ideal per a dur-hi a terme aquest projecte pilot, extensible després a altres indrets.

L’inventari es planteja conservar l’essència i la identitat local, fomentar un major compromís de la comunitat respecte a la cultura i el patrimoni, desenvolupar solucions sostenibles en l’àmbit cultural i econòmic, facilitar la interacció social i la cohesió entre els pobles de la Vall d’en Bas.v

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa